Saksofon - hjemmeundervisning



Kursarrangør: Superinstruktørene
Sted: Vi kommer hjem til deg i Kristiansand
          Vest-Agder, Kristiansand
Type:Privatundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for avtale
Varighet: 60 minutter
Pris: fra 748

Vi tilbyr hjemmeundervisning i saksofon. Har du vanskelig for å komme deg opp av sofaen? Er du avhengig av å være hjemme for å motta undervisning? Sliter du med logistikken og tidsklemma? Fortvil ikke, Superinstruktørene kommer hjem til deg og underviser deg i din egen stue!

Innhold:
Saksofonen er et musikkinstrument som er mye brukt i ulike former for musikk. I alt fra jazz, blues, ulike former for populærmusikk og storband til korps, klassiske saksofonensembler og i symfoniorkester har saksofon vært brukt. Saksofonen ble oppfunnet av den belgiske klarinettisten og instrumentmakeren Adolphe Sax rundt midten av 1840-årene. Til tross for at selve instrumentet som regel er laget av messing tilhører instrumentet treblåsfamilien. Dette fordi man kan si at den er utviklet etter prinsipper hentet fra klarinetten.

Både klarinetten og saksofonen produserer nemlig lyd med et rørblad som er festet til et munnstykke. Rørbladet er som oftest en treflis tilvirket av bambus og det er når denne settes i vibrasjon av luftstrømmen at lyden oppstår. Ved å trykke på klaffer og knapper på instrumentkroppen manipulerer utøveren lengden på den sylindriske instrumentkroppen som i sin tid påvirker tonehøyden. Hovedsaklig deles saksofonfamilien inn i 4 medlemmer: sopran-, alt-, tenor- og barytonsaksofon.

Sopransaksofonen klinger høyest i tonehøyde og er stemt i bess. Altsaksofonen er større enn sopransaksofonen og klinger derfor litt dypere. Den er stemt i ess. Tenorsaksofonenen er større enn altsaksofonen og er stemt i bess, altså en oktav lavere enn sopransaksofonen. Lavest i tonehøyde er barytonsaksofonen som er stemt i ess, altså en oktav lavere enn altsaksofonen. På grunn av den tilsynelatende logiske oppbygningen av klaffsystemet kan utøvere nå et visst nivå på relativt kort tid.

Pris (1 - 2 elever pr time):
Vi fakturerer 900-1000 kr. pr. 60 min. avhengig av instruktørs reisetid. Er reise til undervisningssted på inntil 30 min t/r blir timessatsen 900 kr. pr. time. For reise på 30-60 min t/r blir timessatsen 1000 kr. pr. time. Er reise over 60 min settes timespris etter nærmere avtale.

Målgruppe for kurset
Alle som ønsker privatundervisning i saksofon