Roede hold vektenSted: Bryn Sentret, 5etg
          Oslo
Kursadresse: Øsentensjøveien 79, 0667 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Torsdager etter avtale
Varighet: 8 ganger
Pris: 2.750

Roede Hold Vekten er kurset for deg som har nådd trivselsvekten og ønsker å holde den over tid. Dette er den beste investeringen du kan gjøre for å beholde vekttapet, slik at ikke innsatsen du har gjort er forgjeves.

På Hold Vekten-kurs vil du lære å leve med din nye livsstil slik at du beholder vekttapet ditt, og klarer å holde vekten på egen hånd.

Her er noen av grunnene til å følge et Hold Vekten-kurs
Kroppen din trenger tid til å venne seg til den nye vekten, og forstå at det er den vekten den skal styre etter. Når du møter utfordringer eller krevende perioder er det lett å miste fokus og gli tilbake til gamle vaner. På Hold Vekten-kurs hjelper vi deg å holde fokus. Du trenger fortsatt tid til å innarbeide dine nye vaner. Du vil fortsatt få oppfølging og støtte fra din kursleder og de andre på kurset. Du lærer å spise mer uten å legge på deg. Du får motivasjon til å opprettholde gode aktivitetsvaner.

Kurs i gruppe
På Roede Hold Vekten får du personlig veiledning slik at du klarer å holde den nye vekten. Du får nyttig kunnskap om sunt kosthold og fysisk aktivitet, og lærer hvordan du skal leve med nye og sunne vaner over tid. Kursprisen inkluderer 8 møter over en periode på 7 måneder samt GULL-medlemskap i Roede-klubben i hele perioden. 6 av møtene er ordinære kursmøter, mens 2 av møtene er i form av ekstraveiinger og en kort prat med din kursleder.

Når kursperioden utløper, går medlemskapet automatisk over til et abonnement med månedlig trekk som løper inntil oppsigelse. I abonnementet inngår deltakelse på Hold Vekten-møtene og GULL-medlemskap i Roede-klubben.

Hold Vekten – kurset som gir gevinst for livet
Det å gå ned i vekt omtales gjerne som den enkle delen av en varig vektreduksjon, mens det å holde den nye og lavere vekten er den egentlige utfordringen. Alle er nok ikke enig i dette, men det er ikke helt uten sannhet. Kroppen vår vil nemlig helst være i balanse og i jevne rytmer, mens det å gå ned i vekt faktisk handler om å skape en ubalanse.

Denne ubalansen vil kroppen prøve å kompensere for ved å få oss til å spise litt mer eller bevege oss litt mindre – og det slutter den dessverre ikke med den dagen du har nådd din nye trivselsvekt.

Derfor er det vanskelig å holde vekten
Kroppen vil tilbake til sin opprinnelige vekt, sitt såkalte ”set-point” og tar i bruk flere mekanismer for å komme dit. I tillegg vet vi at forbrenningen er noe lavere etter et vekttap. Det er fordi en mindre kropp trenger mindre energi og fordi det å leve på et energiunderskudd fører til en hormonell nedregulering av forbrenningen. I sum gjør dette at det er utfordrende å holde vekten. Det er disse faktorene som gir sannhet til at hold vekten-fasen er den egentlige utfordringen. Uten fortsatt fokus på dine nye vaner, er det fort gjort at kroppen går av med seieren og ikke DU!

Målgruppe for kurset

Dette er kurset for deg som har lyst til å holde vekten etter å ha gått Ned i vekt-kurs, og er din beste vektforsikring