Robuste barn vokser på trærKursarrangør: BRO AOF
Sted: Møre og Romsdal, Molde
Møre og Romsdal
Kursadresse: Storgata 1, 6413 Molde (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 4 timer
Pris: 895

Barn som vokser opp i Norge i dag lever en beskyttet tilværelse, der «alle» passer på at de ikke utsettes for fare. Er det en sannhet eller en myte at barn som får svømme på dypet og kjenne på frykten for å drukne, får vannskrekk.

Eller at barn som har klatret (for) høyt i trær og vært redde for å falle ned, får høydeskrekk? Har denne type erfaring en herdende eller hemmende effekt? Gjennom teori, forskningsresultater og praktiske øvelser vil kursholder belyse viktige elementer og foreslå enkle verktøy for å bidra til at barn blir trygge, aktivitetsglade og robuste.

Livsmestring og robusthet:
Robusthet handler om motstandsdyktighet, ansvar, livsmot og tro på seg selv. Hvordan kan barn lære å bli robuste? Hvordan skaper vi en hverdagsbalanse gjennom aktivitet og hvile og legger til rette for utvikling av et indre kompass?

Barn og bevegelse:
Barnehagen skal ha en forebyggende og helsefremmende funksjon hvor fysisk aktivitet, bevegelsesglede og motorisk utvikling skal fremmes, med tanke på å utjevne sosiale forskjeller. Har barnehagen gode nok rutiner for tilrettelegging av fysisk aktivitet?

Kursholder: Hege Heiestad

Er spesialist i barne- og ungdomsfysioterapi, og har en Master i idrettsfysioterapi, samt coaching- og veiledningsutdanning. Har jobbet som fysioterapeut i mer enn 15 år, foreleser ved Norges idrettshøyskole, og holder foredrag om og opplæring i egetutviklet konsept “Sprell levende”. Kursene består av en blanding av foredrag, workshop, teori og praksis. Hovedbudskapet er at forebygging funker! Barn som får være i variert bevegelse fra de er små blir glade i aktivitet også når de er store!

Vis flere tilsvarende kurs: