A3.2 Risikoledelse - grunnleggende kunnskap - bedriftsinternt



Kursarrangør: Kvalitet og Risiko Norge
Sted: Hele landet, Vi kommer til din bedrift / online undervisning KRN lokaler
          
Type:Bedriftsinternt / Større grupper
Undervisningstid: Ta kontakt for avtale
Varighet: 1 dag
Pris: Avtales

Vi tilbyr kurs i risikoledelse grunnleggende kunnskap (Risk Management Basics). Kurset vil gi bedre forståelse for risikostyring i henhold til anbefalinger i ISO 31000 og ta for seg enkle metoder for risikovurdering og analyse som gir grunnlag for å komme i gang med risikostyring i deres virksomhet.

Kursinnhold:
Denne kursdagen vil også kunne brukes til å dekke kravet til kursdager i forkant av kvalitetslederkurs (QM / QSM) med tilhørende sertifisering, samt dekke krav til pensum for del 1 av risikoledelse sertifiseringskurs.

Kurstemaer:
• Grunnleggende kunnskap om risiko
• Introduksjon til risikobegrepet
• Menneskets rolle i risikostyring
• Nasjonale og internasjonale standarder for risikostyring
• Lover og forskrifter
• Statistikk og sannsynlighet

Målgruppe for kurset:
Bedrifter

Forkunnskaper:
• Ingen krav til forkunnskaper

Kursleder: Ayse Nordal

Ayse Nordal, tidligere seniorrådgiver for strategisk planlegging og risikostyring ved UBF. Ayse har B Sc. og M Sc. i økonomi og statistikk (teknisk universitet) og Licentiatrad i anvendt samfunnsøkonomi og makroøkonomi (NHH). Hun har undervisningserfaring fra Norges Handelshøgskole (NHH) samt Bergen Ingeniørhøyskole. Videre har hun lang erfaring fra finans og bank, som rådgiver fra PWC og med lederstillinger i DnB, Folkeregisteret, Bank Nationale de Paris, Unibank, SSØ og Manpower Norge.

Strategi, risikostyring og oppbygging av internkontroll system har vært sentralt ansvarsområder i disse stillingene. Som faglig fyrtårn er Ayse utnevnt til KRN Ambassadør. Ayse er sertifisert akkreditert risikoleder (Risk Manager).