Riktig kost og ernæring - ei forutsetning for god helse



Kursarrangør: Fagakademiet
Sted: Grand Hotel Terminus
          Hordaland, Bergen
Kursadresse: Zander Kaaes gt. 3, 5018 Bergen (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: kl 09:00 - 15:30
Varighet: 1 dag
Pris: 1.950

Formålet med kurset er å bidra til økt forståelse for kostholdets betydning for god helse og forebygging av sykdommer.

Mat kan være den rette medisin. En temadag om kostholdets betydning for å fremme god helse og forebygge sykdommer:

• Helsegevinst ved et forbedret kosthold
• Munnhelsens påvirkning av matinntaket


Innhold:

• De 13 nasjonale kostrådene
• Kostråd for å fremme folkehelsen og forebygge kroniske sykdommer.
• Kostholdet vårt: Hjertevennlig, unngå overvekt og diabetes, hva kan forebygge kreft?
• Når mat kan være den rette medisin
• Munnen - et viktig "verktøy" å ta vare på
• Underernærte eldre: tiltak når matinntaket er for lite - Kosttrappen.


Foreleser: Hanne Lessner

Hanne Lessner er utdannet klinisk ernæringsfysiolog fra Universitetet i Oslo, med mastergrad innen overvekt, kosthold og vektreduksjon. Lessner driver egen praksis, Ernæringsteamet, i Oslo, og tilbyr veiledning og behandling innenfor kosthold og ernæring, i samarbeid med fastleger og annet helsepersonell.

Hanne Lessner har flere års erfaring som leder av vektreduksjonsgrupper ved seksjon for preventiv kardiologi, klinikk for endokrinologi, sykelig overvekt og forebyggende medisin ved Oslo universitetssykehus HF. Lessner er også ansvarlig for kosthold og ernæring ved Idrettens Helsesenters behandlingstilbud for helseskadelig overvekt. De siste årene har hun vært tilknyttet voksenhabiliteringen på Akershus Universitetssykehus.

Målgruppe for kurset

Helsepersonell, kjøkkenpersonell, ledere og andre som jobber med mat eller har ansvar for mattilbudet i hjemmetjenesten, på sykehus, sykehjem og andre tilsvarende institusjoner i pleie og omsorgstjenesten.

Kursmateriell

Kursavgiften inkluderer materiell, kaffe og lunsj.

Vis flere tilsvarende kurs: