Rideleir



Kursarrangør: Sulseter Rideleir
Sted: Vinstra - Sulseter fjellstugu
          Oppland, Nord-Fron
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Varighet: 1 uke
Pris: fra 5.700

Vi arrangerer rideleir. Du som gjest er viktigst for oss. Vi skreddersyr opplegg som tar utgangspunkt i dine ønsker og behov og vi tilrettelegger selvsagt alle aktiviteter etter dine ferdigheter.

Selv om du aldri har sittet på en hest, er vi ganske sikre på at du etter kort tid vil føle deg trygg og se ut som en behersket rytter. Kunnskap er viktig: å betjene hester handler ikke bare om å vite hva hesten heter eller sitte riktig i salen. Kunnskap om dyrehelse, pleie, stell og puss av både hest og utstyr er viktig for at du skal bli en god rytter.

Vi underviser i sprang, dressur og har kortere og lengre turer. I tillegg arrangerer vi små og store konkurranser. Alle kursdeltagere får utlevert sin hest som de skal passe på som sin egen hele uken. Du vil få ansvaret for hesten, for utstyret og for å gjøre varierte og viktige oppgaver. Antall deltagere på et kurs kan variere, men 21 er max. Gruppen blir igjen delt opp i mindre grupper etter alder, ferdigheter og interesser. Dette gjør vi for å få god kontakt med hver enkelt deltaker, samt at en mindre gruppe får et flott og godt samhold.

Søndag:
Fremmøte før kl. 18. Middag kl. 1830. Etter middag blir det infomøte hvor vi blir kjent med hverandre, møter hestene og deler oss opp i grupper etter ferdigheter.

Mandag:
Gjennomgang av strigling og oppsaling. En gruppe rir på bane og en gruppe rir på tur. Etter lunsj bytter vi.

Tirsdag:
Bane og en lengre tur står på planen. Etter lunsj bytter vi.

Onsdag:
Sprang på bane og tur. Etter lunsj bytter vi.

Torsdag:
Langtur - matpakker og det vi trenger pakker vi i saltasker. Her blir det mulighet for bading, dersom været tilsier at det er aktuelt.

Fredag:
Striglekonkurranse og sprangkonkurranse med flotte premier. Vi avslutter med en barbak tur, før middag og hjemreise.

Kveldsaktiviteter:
Teori, filmkveld, gymkhana (lek med hest) sammen med gjester på Rondaneturen. Gode bademuligheter ikke langt fra stallene våre.

Du vil møte mange nye mennesker. På Sulseter Fjellstugu blir dere innlosjert på 2- 3- og 4- mannsrom. Her er det også kiosk som er åpent til kl. 20:00.
Stedet har også camping- og hytteutleie, så du kan ta med deg venner og foreldre som kan bo der uten å være med på leiren.

Første rideleir for sesongen starter uke 26 i sommerferien og vi har kontinuerlige ukekurs gjennom hele sommeren frem til skolestart. Det er ankomst søndag ettermiddag og avreise fredag kveld etter middag . Vi har mange som kommer tilbake år etter år, noe vi er veldig glade for. Vi håper å se deg her til sommeren!


Hos oss har vi en aldersgrense på 10 år!

Vis flere tilsvarende kurs: