Retreat i Italia med malekurs



Kursarrangør: Interflow
Sted: Palazzo Stabile, Castelletto Molina, Piemonte
          Utlandet, Italia
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: 11 - 16 september 2023
Varighet: 6 dager
Pris: 998 EUR

Velkommen til Retreat i nydelige Piemonte i Italia! Dette retreatet er en kombinasjon av Vedic Art malekurs - meditasjon, tilstedeværelse og energiøvelser - natur, stillhet og ro - god mat og vakre omgivelser.

Hovedvekten vil ligge på skapelsesmetoden Vedic Art, med maling, tegning, illustrasjon som uttrykksform. Vedic Art består av «De 17 prinsippene for kunsten og livet».
Prinsippene har ofte blitt beskrevet som kart og kompass for vår personlige kreative reise.
Det trengs verken interesse eller forkunnskaper i maling eller kunst. Samtidig som det passer for rutinerte kunstnere da det kan tilføre helt nye dimensjoner.

Intensjonen med retreatet er å skape en vakker, skapende og spirituell opplevelse.

Hva er Retreat?

Retreat er tilbaketrekning, kontemplasjon, meditasjon, indre fordypning, spiritualitet, tilstedeværelse og stillhet.
Dette retreatet er også ideelt for de som ønsker å utforske og fordype seg i det spirituelle landskap, vha av meditasjoner, indre reiser og de vediske prinsipper.
Man gjør noe annet enn ellers. Skrur av alt rundt, lar tiden stoppe litt opp, og kommer mer tilstede i seg selv og det der inne som ellers ikke får ventilert, plass, rom, blir hørt eller sett.

Hva er Vedic Art?

Vedic Art oppsto da svenske Curt Källman i 1974 på en av sine reiser til østen møtte en vedisk tradisjonsbærer og fikk lære om de vediske skrifter. Han skapte deretter kunst-/skapelsesmetoden Vedic Art, basert på vedaene.
Den muntlige vediske tradisjonen innenfor bevissthetsutvikling har blitt overlevert fra Guru Dev til Maharishi Mahesh Yogi, som ble både Beatles´ og Curt Källmans lærer.
Det er en metode, og ikke en teknikk, som består av totalt 17 prinsipper som beskriver den skapende prosess. Ikke bare innenfor kunsten, men livet generelt.
Prinsippene beskriver hvordan skapelse tar form, og hvordan naturen fungerer.
Det første prinsipp føder frem det neste osv på en naturlig måte.
På kurset får man presentert prinsipp for prinsipp, og man maler/skaper/uttrykker seg i stillhet, fordi stillhet er «skapelsens språk».
Vedic Art er en muntlig tradisjon, som du ikke finner på nettet, og som heller ikke skal være der. Det blir derfor som en slags initiering, fra lærer til elev.
Kunstnerisk frihet, den skapende prosess, integritet og koblingen mellom det å skape, livet i seg selv, og personlig utvikling hører til Vedic Arts grunnsyn.
Vi har alle en stor skaperkraft i oss, og det å male er et spennende redskap for å hente frem disse indre ressursene.
Det du maler, tegner, skaper blir ikke vurdert, tolket eller analysert av lærer, eller andre.


Palazzo stabile

Palazzo Stabile er på 1.000 kvm og var opprinnelig et «sanrocco», som var der munkene i tidligere tider pleide de syke. Det er bygget på 1400 tallet, med påbygg fra 1700-tallet.
For 10 år siden fikk stedet norsk eier, som pusset opp hele bygningen, og fikk også koblet til vann.
Vi har hele stedet for oss selv i disse dagene, og har dermed nok av plass og ro til å gjennomføre dette retreatet.
Vi bor i et vakkert, fredelig og fruktbart område hvor det har vært drevet jordbruk i 3000 år, omgitt av natur og en egen ro på alle kanter.
Vi kommer midt i innhøstingen av druer, så kanskje det blir en smak.

Program

Dagen starter med en fellessamling med pusteøvelser, energiøvelser, avbalanserings-teknikker, meditasjon og mindfulness. Max 1 time.
Deretter frokost.
Etter frokost blir det en kort innføring i Vedic Art prinsippene, hvor du deretter har god tid til selv å skape og uttrykke deg på den måten du selv ønsker; utendørs eller innendørs i en av malesalene, gjennom maling, tegning, kludring, illustrasjoner, mandaler osv. Alt dette skal skje i ditt eget tempo, på den måten du ønsker, for deg selv, og så lenge og mye du selv vil.
Selve skape- og uttrykksprosessen er stilletid.
Vi fortsetter utover dagen med innføring i nye prinsipper, på samme måte som over, avbrutt av en god lunsj.
Du setter selv av ønsket tid til å rusle en tur, slappe av, male, meditere, være.
Før middag blir det fellessamling hvor det blir dypere meditasjon, guidede reiser, og/eller gruppehealing. Max 1,5 time.
Middag er det siste på programmet.

Vi skal også på vandring i vinmarkene med en lokalkjent. Og 2 av middagene inntas i den lille landsbyens trattoria, med deilig hjemmelaget italiensk bondekost.
Lunsj og middag, de 2 fellessamlingene og presentasjon av prinsippene (ca 15-30 min hver) vil være tider vi alle samles, ellers er det relativt fritt.
Fordi dette er et retreat som bl a inneholder dypere transformerende aktiviteter er det nødvendig å ta hensyn til både egne og andres behov. Deler av tiden er vi sammen i stillhet.

Maten

Beate, medbrakt fra Norge, skal lage mat til oss. Hun lager god næringsrik mat med lokale italienske råvarer, og er vant til større oppdekning.
Det blir italienske oster, skinker, salater, pasta osv.
Gi beskjed i god tid mht matallergier!!

Rommene

Palazzo Stabile består av dobbeltrom og 1 trippelrom. Alle blir derfor innlosjert i romslige dobbeltrom.
Fordi det ble innlagt vann for bare 10 år siden vha utvendige vanntårn er badene plassert i en halvetasje. To og to rom må dele bad.

Kunstutstyr

Ta gjerne med det du vil bruke av kullstifter, kritt, fettstifter, fargestifter, blyanter, akvarell, malekniv, pensler, ark, saks osv.
Det blir også anledning til å kjøpe lerret (metervare), akrylmaling, pensler og ark på stedet.

Arrangør/Kursholder

Interflow, ved Liv Wassum er Vedic Art lærer, og kunstner.
I tillegg er hun helhetsterapeut, coach, livsveileder, hypnoterapeut, kinesiolog, polaritetsterapeut, og har mangeårig trening, studier og praksis i systemoppstilling, erengiarbeid, healing, Soul-body-fusion, meditasjon mm.
Hun har holdt en lang rekke kurs, foredrag og retreats, innenfor temaer som stressmestring, coaching, mediatasjon, intuisjonstrening, personlig- og spirituell utvikling.