Relativt moderne fysikkundervisning, digitale muligheter nettkurs



Kursarrangør: BRO AOF
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 2 timer
Pris: 1.190

Vi tilbyr nettkurs om relativt moderne fysikkundervisning, digitale muligheter. Fysikk og teknologi har fått stor betydning i dagens samfunn. Evne til nytenking og forståelse av naturfaglig teori er kompetanser som vil bli enda viktigere i framtida.

Innhold:
Likevel er det kun en liten andel elever i norsk skole som virkelig brenner for disse fagene. Det blir dermed stadig viktigere å finne digitale undervisningsmetoder som motiverer elever i fysikk og naturfag. I dette nettkurset presenteres innovative og nettbaserte undervisningsopplegg som gjør det enklere å undervise moderne fysikk gjennom digitale verktøy.

I ressursene trekkes koblinger til elevenes hverdag og til kjerneelementer som har kommet inn i den nye læreplanen. Kurset vil gi en praktisk opplæring i bruk av ressursene med fokus på konkrete tips og eksempler som kan brukes i digital undervisning.

Agenda:
• Naturvitenskapelige tenkemåter og kvalitativ begrepslæring i fysikk
• Tilretteleggelse for stimulerende og utforskende digital læring
• Generell relativitet i et nøtteskall og innføring i bruken av programmet "Generell relativitet" på viten.no

Kursholder: Magdalena Kersting

Magdalena Kersting er postdoktor på Institutt for lærerutdanning og skoleforskning ved Universitetet i Oslo. Hun har doktorgrad i fysikkdidaktikk og har forsket på elevers begrepsmessig forståelse i moderne fysikk. Hun har stor glød for faget sitt og ønsker å tilrettelegge for god undervisning i fysikk og naturfag.