Reiselivskoordinator (heltid)



Kursarrangør: Norges Fagakademi
Sted: Oslo, Sentrum
Oslo
Kursadresse: Chr. Krohgs gate 2, 0185 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning (60 studiepoeng)
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 1 år (3 dager pr uke)
Pris: 54.400 pr semester

Vi tilbyr heltidsstudiet som reiselivskoordinator - praktisk utdanning for deg som ønsker å bygge kunnskap og kompetanse for fremtidens reiseliv. Reiselivet er i sterk endring og behovet for omstilling i destinasjoner, produkter og reiselivskompetanse er stor.

Innhold:
Bærekraftig og grønt reiseliv er kommet for å bli, og hos oss vil du få unik innsikt i hva som er viktig for å være med på utviklingen. Du vil også få verktøyene som gjør deg attraktiv som medarbeider i en bransje i endring. Utdanningen reiselivskoordinator gir deg en bred forståelse for reiselivsnæringen som helhet, og for den betydningen næringen har nasjonalt og internasjonalt.

Undervisningen er praktisk rettet, og basis for den praktiske opplæringen er teoretiske gjennomganger av ulike temaer slik som turistgeografi, kultur, turisme, bærekraftig destinasjonsutvikling, turproduksjon og reiseplanlegging. Du vil gjennomgå prinsippene for guiding ved reisemål for både små og større turistgrupper.

I tillegg får du lære om etablering av egen bedrift, reiselivsøkonomi, utforming av markedsføringsmateriell samt bruk av digitale og sosiale medier i markedsføringen. I løpet av studietiden vil du gjennomføre praksis i en reiselivsbedrift, deltakelse på Reiselivsmessen og besøk av relevante reiselivsbedrifter. Det er også lagt opp til studieturer både innenlands og utenlands.

Studiet inkluderer også:
• Spennende reiser og opplevelser i og utenfor Norge inkludert i studieavgiften
• Praksis i en reiselivsbedrift
• Opplæring i Amadeus (reiselivsbransjens mest brukte system)
• Eksterne prosjekter som f.eks. Reiselivsmessen i Norge

Studieturer:
Du produserer studieturene sammen med din klasse. Det legges opp til en helhetlig reiseopplevelse som har i seg alt fra idedugnad på destinasjonen, kartlegging av aktiviteter, detaljert planlegging, prisoverslag for turen som helhet og finansiering innenfor gitt budsjett. Det å praktisere reiseledelse, løse utfordringer som oppstår underveis, oppleve og vurdere destinasjonen sett fra en reiselivsmedarbeiders perspektiv er viktige ferdigheter.

På destinasjonen vil du se og oppleve hvilke produkter og tjenester som tilbys, og i etterkant av turen vil du lage en studierapport hvor opplevelser og erfaringer skal beskrives. Studieturene er en viktig del av utdanningen, og er en faglig referanse gjennom resten av semesteret og studiet. Turene er også en viktig sosial arena som bidrar til å bygge opp felleskap blant studentene og lærere. Det legges opp til to studieturer, en per semester. Hvis mulig, kan den ene av disse gjennomføres i utlandet.

Bookingsystemet Amadeus:
Du også lære å anvende bookingsystemet Amadeus, et av verdens ledende systemer innenfor reiseliv. Systemet benyttes av mange av de store flyselskapene, hoteller, bilutleiefirmaer og andre reiselivsaktører. Amadeus er også det systemet som er mest brukt av norske reisebyråer. Innholdet i emnet er identisk med systemløsningen som reiselivsbransjen benytter, og gjennomført emne vil i de fleste tilfeller være en forutsetning for å få jobb i reisebyrå / online reisebyrå.

Praktisk undervisning:
Gjennom utdanningen vil du jobbe med virkelighetsnære oppgaver og prosjekter. Du vil sammen med din klasse utforme turer og ekskursjoner, samt planlegge aktiviteter i tilknytning til disse. Du vil jobbe med verktøy som hever din kompetanse og som gir deg trygghet i møtet med kunder. Det legges opp til aktiv bruk av relevant programvare, digitale og sosiale medier.

I praksisperioden vil du utføre arbeidsoppgaver i relevante reiselivsbedrifter. Vi benytter varierte undervisningsformer som for eksempel klasseromsundervisning, teamarbeid, prosjekter med næringslivet etc. for å gjøre opplæringen mest mulig relevant og variert. Læringsplattformen Teams benyttes aktivt.

Prosjektoppgaver:
Prosjektoppgavene er tverrfaglige oppgaver som blir løst både gjennom individuelt og gruppebasert arbeid. De tar utgangpunkt i virkelighetsnære situasjoner relatert til oppdragsgivere. Gjennom prosjektoppgaven skal dere vise deres kompetanse ved å løse mer komplekse utfordringer som er relevant for det totale læringsutbytte utdanningen gir.

Praksis:
I andre semester legges det opp til tre ukers praksis i en relevant reiselivsbedrift. Praksis gir deg verdifull erfaring i et realistisk arbeidsmiljø og mulighet for å bygge nettverk.

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker å bli reiselivskoordinator

Opptakskrav:
• Opptakskrav - både for deg med og uten studiekompetanse / videregående skole. Du kan søke direkte opptak på utdanning basert på fullført og bestått videregående utdanning, eller du kan bli vurdert ut i fra realkompetanse for fagskoler. Merk at kravet for å bli vurdert etter realkompetanse er at du minimum fyller 23 år i opptaksåret. Her vurderes det du har opparbeidet deg av event. utdanning og erfaring.

Hvis du er en av de som mangler fullført og bestått videregående utdanning, ikke fortvil. Fyll ut en søknad på den utdanningen du ønsker, og send oss det du har av dokumentasjon fra skole, jobb etc. Vi tar kontakt med deg for å vurdere dine muligheter for å kunne studere hos oss.

Obligatoriske prøver:
Alle obligatoriske prøver, prosjekter og eksamen må være fullført og bestått for å kunne få vitnemål.

Eksamen / sertifisering:
Skriftlig tverrfaglig eksamen (6 timer) gjennomføres i slutten av hvert semester. For å oppnå bestått (eller karakteren A-E) må en ha mer enn 40 prosentpoeng av 100 oppnåelige. Karakteren F = stryk