Workshop - Raku bonanza



Kursarrangør: Liv i leire
Sted: Flateby Bruk
          Akershus, Enebakk
Kursadresse: Øyerenveien 108, 1911 Flateby (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Kl 10:00 - 17:00
Varighet: 1 dag
Pris: 1.800

Vi tilbyr workshop i raku bonanza. Raku er en teknikk som gir spennende effekter og vi skal arbeide med glødende gjenstander, ild, luft og vann! Bonanza betyr fint vær, og i overført betydning «fremgang».

Innhold:
Vi samles rundt flere ovner, med max 6 personer på hver ovn. Før vi starter blir det undervisning / planlegging av praktisk gjennomføring. De som ikke har kunnskap om glasur samles til undervisning og prøvelaging, mens de som er tryggere starter å brenne. Gruppene settes sammen av noen med erfaring og noen uten. Det blir servert lapskaus kl 16:30. Det er beregnet to gassflasker på hver ovn. Men, vi har en bensinstasjon i nærheten og kan dra opp og handle mer hvis det er behov. (De er forberedt.)

Du må ha med:
• Råbrente gjenstander som er mellom 5 og 25 cm i grov leire. F.eks craft crank eller K128. Ca 6 - 12 gjenstander er det vi får tid til å brenne (eller hvis du har trening kan du avvike litt fra dette, men gjenstanden må passe i en oljetønne ovn og da må det ikke være så mange store gjenstander at de andre på gruppen ikke får plass).
• Du må også ha med egen glasur.
• Egen gassmaske, en ordentlig en - ikke støvmaske. Gjerne med visir, ellers må du ha værnebriller.
• Varme klær til å være ute hele dagen. VIKTIG: Ikke syntetiske stoffer som kan ta fyr. Ull, skinn, bomull (f.eks er mange luer syntetiske).
• Prøvelapper som står av seg selv

Regner det mer enn 1 mm/byger, utsetter vi til helgen etter. Dvs. sett av begge helgene! (Skulle vi være ekstra uheldige med været gir vi raskt beskjed om ny tid). PS: Har du lyst å lage din egen ovn har vi i forkant et kurs hvor du lærer og lager din egen ovn!

Målgruppe for kurset:
Alle er velkomne. Både nybegynnere og de med mer erfaring - vi lærer av praksis og hverandre.