Qigong liggende øvelserKursarrangør: Nordisk Buqi Organisasjon
Sted: Hordaland, Bergen
Hordaland
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Varighet: 1 helg
Pris: 2.500

Daoyin er en serie med kraftfulle kinesiske helseøvelser som gir mer energi og mindre smerter, reduserer stress og renser kroppens akupunkturbaner. Daoyin er forløperne til Qigong og Taiji, og bidrar til å utvikle såkalte taijikrefter (kamp- og healingevner).

Liggende Daoyin
Denne serien består av en rekke øvelser som utføres liggende og dermed kan trenes også av dem som ikke kan være med på andre treningsformer. De er spesifikt utviklet for å strekke ryggsøylen og hjelpe på plager og smerter i ryggen, nakke og hofter.

Ryggvirvlene og mellomrommene åpnes og kroppsfunksjoner kan forbedres. Gjennom å arbeide med ryggsøylen kan pust, bevegelighet og sirkulasjoner bedres. Øvelsene er fysiske strekkeøvelser som kombineres med pusteteknikk og forskjellig mentalt fokus. Liggende meditasjon benyttes også for å finne tilbake til emosjonell og mental balanse.

Nordisk BUQI Organisasjon arrangerer nå fire helgekurs med daoyin-øvelser. Kursene er a°pne for alle niva°er og kan tas samlet eller enkeltvis. De inngår også som en del av den treårige utdannelsen til BUQI-terapeut hvor disse øvelsene kan undervises til pasienter.

Om systemet
Daoyin-øvelsene som undervises i denne serien ble samlet og videreutviklet av Dr. Shen Hongxun, va°r skoles grunnlegger. Dr. Shen trente Taiji quan (Tai chi chúan) fra han var liten. Senere tok han doktorgrad i kombinasjonen vestlig og kinesisk medisin, og han ble lama i tibetansk diamantbuddisme. Han utviklet BUQI-terapi og det kraftige Qigong-systemet Taijiwuxigong.

Instruktør
Harald Øygard er leder av Qigongsenteret i Oslo og Nordisk BUQI Organisasjon. Han har trent Taiji og Qigong i over 20 år og står sammen med Shen Jin for utdannelsen av BUQI-terapeuter i Norge.

Målgruppe for kurset

Nivå:
nybegynnere og viderekommende