Qigong helgekurs - nybegynnere og viderekomne



Kursarrangør: Nordisk Buqi Organisasjon
Sted: Sandnessund Skyttarlag sitt selskapslokale
          Troms, Tromsø
Kursadresse: salarøyvegen 55, 9105 Kvaløysletta (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 1 helg
Pris: 2.500

Vi underviser ulike Qigongsystem overført direkte til oss av vår hovedlærer og internasjonalt anerkjente mester, dr. Shen Hongxun. Han viet sitt liv til å utvikle system for å bekjempe belastninger og helseproblemer knyttet til vår tids moderne livsstil. Systemene er lett å lære.

Innhold:
Mange snakker om eller studerer Qi årevis, men de færreste føler Qi som en levende flytende opplevelse i sin egen kropp. Qigongen som undervises hos oss kan gi deg denne direkte opplevelsen, og kan positivt påvirke helsen ved å optimalisere kroppens iboende helbredende evne. Et element av denne praksisen kan også føre til en oppvåkning av medfødte latente funksjoner som man ofte finner beskrevet i Østlig litteratur.

Taijiwuxigong / Wuxi Daoyin:
Daoyin er kontrollert bevegelse og semi-spontane øvelser som er rettet mot ulike kroppsområder. Øvelsene er tilknyttet Qigongsystemet Taijiwuxigong og betyr direkte oversatt ‘Fem-Ledds-Pust’. Gjennom Daoyin retter vi oss mot 5 ulike kroppsområder (hode / nakke, armer / skuldre, bryst, mage / hofter og føtter / hæl) og arbeider med alle leddene i kroppen, tillater dem å «puste» og fornyes ved å fjerne stagnasjon. Vi stimulerer også sirkulasjon av leddvæsker for å bytte gammel væske mot ny, og gjennom dette å bringe ny oksygen og næring leddene.

Spontane Bevegelser:
Spontan bevegelse er en viktig del av vår Qigong og Taiji praksis og bare når Qi er i bevegelse kan stagnasjon og blokkeringer fjernes. Spontan bevegelse er et vanlig fenomen i livet da menneskekroppen til enhver tid er aktiv gjennom ulike fysiologiske prosesser uten at vi er aktivt delaktig i dette. Tar man inn det østlige perspektivet er også energi i bevegelse på ulike frekvenser. Spesielle spontane øvelser er utviklet for å regulere, normalisere og optimalisere frekvenser, bevegelighet og fysiologiske prosesser - behersker man disse øvelsene vil man akselerere utviklingen i sin praksis markant.

Litt om instruktøren:
Instruktør på dette kurset er Harald Øygard. Han har studert Taiji, Qigong og Meditasjon i over 20 år med systemets grunnlegger: Dr Shen Houngxun. Harald drifter og underviser til daglig på Qigongsenteret i Oslo.

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker å lære Qigong

Nivå:
• Nybegynnere og viderekomne

Uttalelse fra fornøyd kursdeltaker:
Vil si at jeg er dypt takknemlig for forrige helgekurs med deg! Det har åpnet for følelse av selvforsynthet, sånne mengder med energi som jeg ikke har vært i kontakt med på mange år - kanskje ikke siden barndom, følelse av stødighet og forankring i meg selv og... klarsyn. Kort oppsummert. Tusen, tusen takk!:-)