Qigong - Medisinsk QigongKursarrangør: Global Atlantic
Sted: Oslo
Oslo
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon

Dette qigong treningssettet bidrar til å bevege og bli kvitt stillestående Qi i kroppen din. Dette Qigongsettet består av syv bevegelser hvor man påvirker akupunktur meridianer i kroppen din , noe som gir kroppen din en full "energimassasje" og rensing.

Innhold:
Dragen og Tigerens Medisinsk Qigong er en 1.500 år gammel selvhelbredelses bevegelses system basert på akupunktur læren. Metoden blir noen ganger kalt "meridian linje qigong" fordi den hjelper deg å frigjøre deg fra energiblokkeringer ved å balansere energi strømmen som går gjennom akupunktur meridianene eller energikanalene i kroppen din .

Dette kraftige qigong settet tilbyr omtrent 80% av fordelene med lengre, mer komplekse former av Qigong, og gjør dette ved hjelp av syv forholdsvis enkle bevegelser som er relativt lett å lære. Regelmessig trening gir helsegevinster som ikke finnes i de fleste vestlige treningssystemer. Dragen og Tigerens syv bevegelser følger bokstavelig talt akupunktur linjer på kroppen din, med det formål å bevege og spre stillestående eller stagnert energi.

Bevegelsene er lette å lære, men utfordrende nok til å gjøre Drage og Tiger Qigong til en interessant regelmessig praksis. Selv om ikke utførelsen din blir perfekt, vil treningen likevel ha en kraftig innvirkning på din evne til å føle Qi. Er du ute etter en enkel, men utfordrende qigong metode for styrking av helse, energi og Qi (chi) trenger du ikke se ikke lenger enn til Dragen og Tigerens Qigong .


Gi kroppen din en full Energi Healing!

Ved å trene Dragen og Tigerens Qigong forårsaker du endel endringer i kroppen samtidig:
• Bevege stillestående energi som ikke kan bevege seg fritt. Stagnert energi kan forekomme hvor som helst det er en fysisk, følelsesmessig eller psykisk blokkering av energi.
• Øker fart, styrke og balanse av sirkulasjonen til chi, blod og andre væsker. Dette balanserer kroppens energi.
• Øker raskt energinivået i kroppen og derved øker dine naturlige helbredende evner.
• Trener opp koordinasjonen

Qigong er den gamle kinesiske kunsten og vitenskapen om å utvikle og dyrke Qi (chi) som et resultat av ens egen innsats. Qigong teknikker kan gjøres stående, sittende og liggende. Disse øvelsene balanserer, regulerer og styrker energikanaler, sentre og akupunkturpunkter på kroppen.

Dragen og Tigerens Qigongs milde bevegelser er meget gunstig for leddene og gir økt bevegelighet, spesielt i overkroppen. Selv når det gjøres ufullkomment av folk som har begrenset energi eller har begrenset bevegelighet, er dette qigong settet svært gunstig. Regelmessig trening kan bedre fysisk balanse, koordinasjon og fleksibilitet og man vil få strukket bena, midje og overkropp.

OBS! Dette settet er ikke basert på spontane bevegelser.


7 myke Qigong øvelser:

Øvelse 1:
Dragen og Tigeren møtes - Bringer jord energi opp i kroppen din, og fjerner fastlåst energi ned og ut av kroppen gjennom de vertikale akupunktur meridianene. Spesielt gunstig for lever og lunger.

Øvelse 2:
Dragen ser utover horisonten - Fortsetter hva øvelse nr 1 satte igang og beveger energi rundt overkroppen og ut hver av armene dine. De viftende hånd bevegelsene løser opp spenninger og begynner å frigjøre stagnert energi fra kroppen din.

Øvelse 3:
Tigeren kryper sammen - aktiverer de horisontale meridianer - spesielt dai mai (belte meridianen), styrker bena og nyrene.

Øvelse 4:
Tigeren skiller sine poter - Flytter energi frem og tilbake mellom de to sidene av kroppen din. Spesielt gunstig for hjertet og blodsirkulasjonen.

Øvelse 5:
Tigeren slår - Rister og fjerner stagnert energi ut av hver del av kroppen din og fortsetter åpning av energilinjer i bena, samt styrker nyrene.

Øvelse 6:
Dragen og Tigeren bryter gjennom himmel og jord - Forbinder deg til energien fra himmelen og åpner opp og renser energi linjene i "øvre brenner" inkludert hjernen din.

Øvelse 7:
Dragen stiger til himmelen og bringer tilbake en Perle - Forbinder, kombinerer og maximerer energistrømmer innenfor alle energilinjene, som er blitt aktivert i de foregående øvelsene. Styrker energiflyten mellom energifeltet utenfor deg og ditt eget energisenter (Dan tien), som er det stedet i kroppen som har aller mest med din fysiske helse å gjøre. Får energien til å gradvis samles og lagres inni den nedre Dan Tien, som en perle vokser inni en østers.


Å fullføre et sett krever bare ca 15 minutter Systemets syv enkle bevegelser gjentas opptil 20 ganger for en enkelt øvelse. Energien du bygger opp i en øvelse, flyter over i neste øvelse, som da blir kraftigere enn den ville blitt om utført enkeltvis. Dette vil skje igjennom hele settet og topper seg i øvelse 7. Myke, runde og flytende bevegelser forbedrer din generelle evne til å utføre grasiøse bevegelser.

Dragen og Tigerens Qigong vil lære deg hvordan du lettere kan bli oppmerksom på alle deler av kroppen din. Treningen vil vekke opp nervesystemet ditt mens du blir mer avslappet ,du vil få myknet musklene og bedret blodsirkulasjon. Det finnes flere varianter og nivåer av læring innenfor Dragen og Tigerens Qigong, slik at du har muligheter til å supplere din kunnskap om det å fremme helse og velvære fra innsiden og ut.