BHG/SFO: Profesjonalitet i møte med foreldre - nettkurs



Kursarrangør: BRO AOF
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 2 timer
Pris: 1.190

Vi tilbyr nettkurs om BHG/SFO: Profesjonalitet i møte med foreldre. Hvordan kan vi styrke vår egen profesjonalitet i balansegangen mellom å være imøtekommende overfor foreldrenes spørsmål og behov og samtidig sette grenser for hva de kan og skal kreve?

Innhold:
Som voksne har vi ulike roller og relasjoner, men barnets behov står i sentrum. Her vil du få en ny forståelse for betydningen av samarbeid og tillit mellom foreldre og personale på de ulike oppvekstarenaene barna oppholder seg i. Kurset tar utgangspunkt i de ulike virksomhetenes mandat og oppgaver og hva som er foreldrenes rolle / oppgave. Bakgrunnskunnskap fra henholdsvis rammeplan for barnehager og for SFO vil skape oversikt og trygghet i kommunikasjonen med foreldrene.

Kursholder presenterer ulike måter å kommunisere på, som aktiv lytting, verbal og nonverbal kommunikasjon, dialog, anerkjennende kommunikasjon osv. Vi må bruke et tydelig og «faglig» språk som foreldrene forstår og som forklarer virksomhetens ansvar og oppgaver. På den måten kan vi gi foreldrene god og relevant informasjon om barna og hverdagens aktiviteter og rutiner, og samtidig gi gode svar på deres tilbakemeldinger og innspill.

Kursholder: Inger Johanne Eidem

Inger Johanne Eidem er barnehagelærer med videreutdanning i barnehagepedagogikk, veiledning og coaching. Hun har lang erfaring som pedagogisk leder og styrer i barnehager og som faglærer og kontaktlærer på Vg2 Barne- og ungdomsarbeiderfag. Nå holder hun teorikurs for praksiskandidater som ønsker å ta fagbrev som barne- og ungdomsarbeider, og underviser voksne innen coaching og livsmestring. Hun er også lærer for fagskolestudenter på helse- og oppvekstfag. Inger er medforfatter i læreverket Vekst, Barne- og ungdomsarbeiderfag Vg2 og Vg3, yrkesfaglig studieprogram.

Målgruppe for kurset:
Alle som jobber i barnehage og SFO/AKS

Opptakskrav:
• Ingen krav til forkunnskaper