NYHET! Allergener og allergenhåndtering



Kursarrangør: Aquatiq Consult
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Bedriftsinternt / Større grupper
Nettkurs og nettstudie
Pris: 5.800
Neste kurs: 28.05.2024 | Vis alle kursdatoer

Ønsker du å utvide din kunnskap om allergener og lære hvordan du trygt håndterer dem i en næringsmiddel-produksjon? Vårt kurs om allergener og allergenhåndtering er det rette valget.

Allergener utgjør en spesiell faregruppe innen mattrygghet, da de kan være livstruende for personer med matallergier.

Næringsmiddelprodusenter er forpliktet til å ha kontroll på viktige allergener gjennom hele produksjonskjeden, inkludert råvarekontroll, god produksjonshygiene og korrekt merking av ferdige produkter.

Kurset gir en oversikt over allergier og intoleranser, hvilke allergener vi må ta hensyn til, samt praksis for etterlevelse. Vi dekker viktige temaer som produksjonshygiene for å hindre kryssforurensning og korrekt merking i samsvar med gjeldende regelverk.

Kurset gjennomføres i 2 moduler â 4 timer kl 08:30-12:30

Mål:
Dette kurset har som mål å øke forståelsen for allergener i mat og allergiske reaksjoner. Vi ønsker å gi deltagere kunnskap og ferdigheter til å håndtere allergener på en trygg måte i sin prosess.

Målgruppe for kurset:
Kurset er først og fremst rettet mot personell som håndterer allergener i en næringsmiddelproduksjon, men passer for alle som ønsker å forstå allergener bedre og lære å håndtere dem på en trygg måte.