Ekspropriasjon, skjønn og verdsettelse - nettkurs



Kursarrangør: Senter for Eiendomsfag
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Start når du selv vil
Pris: 6.250

Vi tilbyr nettkurs om ekspropriasjon, skjønn og verdsettelse. I denne modulserien vil senioradvokat Erik Gjævenes i advokatfirmaet Hjort gå igjennom prosessen rundt ekspropriasjon og hvilke steg som knytter seg til en slik avgjørelse.

Hva du lærer:
For utviklingen av samfunnet vil det noen ganger være behov for å erverve og benytte en eiendom mot grunneiers ønske. Det kan gjøres ved ekspropriasjon, dersom vilkårene for dette er oppfylt. Både eiendomsrett og bruksrett kan eksproprieres. Ved ekspropriasjon er det viktig å ha en realistisk fremdriftsplan og starte ekspropriasjonsprosessen tidlig nok. Det er viktig at en gjør en grundig jobb, slik at en får truffet et gyldig ekspropriasjonsvedtak i tide.

Den sentrale loven vedrørende grunnlaget for ekspropriasjon er lov om oreigning av 23. oktober 1959 nr. 3. Den gjelder i utgangspunktet for all ekspropriasjon, og har regler om bl.a. hvilke formål det kan eksproprieres til med hjemmel i loven, hvem som kan vedta ekspropriasjon samt regler om saksbehandlingen Reglene om saksbehandlingen må suppleres med forvaltningsloven.

Kursinnhold:
Følgende temaer vil gjennomgås:
• Ekspropriasjon - grunnlaget
• Ekspropriasjon - skjønn
• Prinsipper for verdsettelse ved ekspropriasjon, tre alternative grunnlag: - Salgsverdi, jf. vl. §5 - Bruksverdi, jf. vl. §6 - Gjenanskaffelsesverdi, vl. §7.

Dette får du:
• Tidseffektiv kvalitetsgjennomgang av fagstoffet, produsert med førsteklasses lærekrefter
• Elektronisk kunnskapstest i etterkant av hver modul, for å forsterke innlæringen
• Digital kopi av foredragsmanus, slik at du lett kan følge og supplere fremføringen med egne notater
• Executive Summary, som oppsummerer det viktigste læringsutbyttet
• Kompetansesertifikat ved bestått modulserie, som dokumenterer læringsinnsatsen
• 3 måneders personlig tilgang til modulserien, med tilhørende videomoduler

Hvordan få best læringsutbytte:
Hver modulserie er pedagogisk bygd opp, og tilrettelagt for at læringsutbyttet skal være så høyt som mulig. Sammen med videomodulene følger den tilhørende PowerPoint-presentasjonen, som vi anbefaler at du laster ned og har tilgjengelig før du starter innlæringen. Det kan være lurt å notere og reflektere underveis, slik at du er forberedt på å gjennomføre kunnskapstesten.

Kursholder: Erik Gjævenes

Erik Gjævenes er senioradvokat i Hjorts avdeling for Eiendom og entreprise. Gjævenes arbeider i hovedsak med fast eiendoms rettsforhold og energirett, samt generell kontraktsrett og prosedyre.

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker nettkurs om ekspropriasjon, skjønn og verdsettelse