Pianoundervisning i Oslo



Kursarrangør: Iskra Mantcheva
Sted: Lindeberg skole
          Oslo, Alna
Kursadresse: Lindebergveien 33, 1069 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Privatundervisning
Undervisningstid: Avtales - Inntak av elever er gjennom hele skoleåret
Varighet: 30, 40, 45 min eller 1 time
Pris: fra 275

Iskra Mantcheva Poulsen har 13 år lang undervisningserfaring som pianolærer ved den Nasjonale Musikkhøgskolen i Sofia (National Academy of Music Pancho Vladigerov-Bulgaria) og senere i flere år med pianoundervisning i Oslo.

Hun har undervist ved Musikkpedagogene Oslo, Asker kulturskole, Oslo musikk- og kulturskole, som pianolærer ved Lindebergskole og ved Maya Musikk og Kulturskole.

Mange av hennes elever er kommet videre som studenter på Norges Musikkhøgskole, Barratt Due musikkinstitutt, til Conservatori Superior de Musica del Liceu i Barcelona, til musikklinjer på videregående skoler, har utgitt sine egne CD-er, spilt konserter, deltatt i mesterklasser eller har musikken som inspirerende hobby.

Iskra Mantcheva har bred erfaring i å undervise elever på forskjellige nivåer. Ingen aldersgrense. Hun har individuelt forhold til hver elev og tilpasser repertoaret til elevens interesser. Elevene kan utvide sitt repertoar innenfor klassisk musikk, pop/rock, jazz, filmmusikk, musikaler, notelesning, besifring og musikkteori: å utvikle sin pianoteknikk og virtuositet. Elevene kan opptre på konserter: i små og store konsertsaler med Steinway flygel. Undervisningen er individuell, evt. i en mindre gruppe på 2-3 deltagere, i ett semester eller ett skoleår.

Timene er av 30 minutter 40-, 45 minutter, 1 time, og er hver uke eller annenhver uke. Inntak av elever er gjennom hele skoleåret.


Iskra Mantcheva har også ledet flere Mesterklasser. Iskra har spilt over 1000 konserter I Norge, Sverige, Italia, Tyskland, Polen, Bulgaria, Russland, Østerrike og USA.

Iskra Mantcheva har hatt det store privilegium å ha fått veiledning av verdenspianister som Leif Ove Andsnes i Oslo, Evgeny Kissin i Paris, Maestro Paul Badura -Skoda i Wien, Viktor Merjanov i Russland, Håvard Gimse og Bernd Goetzke i Oslo, og m.fl. Maestro Paul Badura-Skoda i Wien kalte henne «en fullt ut moden pianist: følsom, vital intelligent. Kjell Bækkelund i Norge priste hennes pianospill som «glimrende og utmerket». Iskra har spilt for Leif Ove Andsnes i Oslo i mesterklasser og imponert publikum med sin «brilliante teknikk og unike interpretasjon».

Iskra Mantcheva har utdannelse fra Det Nasjonale Musikkakademiet i Sofia. Hun har videreutdannelse fra Tschaikovsky konservatoriet i Moskva og fra Musikkonservatoriet i Wien.




Målgruppe for kurset:
Mange av hennes elever er kommet videre som studenter på Norges Musikkhøgskole, Barratt Due musikkinstitutt, til Conservatori Superior de Musica del Liceu i Barcelona, til musikklinjer på videregående skoler, har utgitt sine egne CD-er, spilt konserter, deltatt i mesterklasser eller har musikken som inspirerende hobby. Elevene kan utvide sitt repertoar innenfor klassisk musikk, pop/rock, jazz, filmmusikk, musikaler, notelesning, besifring og musikkteori: å utvikle sin pianoteknikk og virtuositet. Elevene kan opptre på konserter: i små og store konsertsaler med Steinway flygel.