Personløfterkurs med fallsikring



Kursarrangør: AOF Norge
Sted: AOF Studiesenter
          Telemark, Skien
Kursadresse: Bølevegen 152, 3713 Skien (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: kl 08:30 - 19:30
Varighet: 11 timer
Pris: 2.950
Neste kurs: 07.06.2024 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr personløfterkurs med fallsikring. Ønsker du grunnleggende kunnskaper om sikker bruk av personløfter? Ulykker ved oppstilling og bruk kan unngås dersom kompetansen er til stede og riktig opplæring er gitt. Undervisningen gjennomføres i vanlig klasserom med lærer.

Kursinnhold:
Kurset skal gi brukere en god grunnleggende opplæring i sikker bruk av personløfter. Opplæringen skal gi brukere god innsikt i prinsippene i personløfterens konstruksjon, nødprosedyrer, virkemåter, vedlikehold og bruk, slik at uhell og ulykker i forbindelse med oppstilling og bruk unngås. Opplæringen dekker den teoretiske og praktiske sikkerhetsopplæringen som kreves for bruker av personløfter. Praksisdelen for de forskjellige personløfterklasser er beskrevet i opplæringsplanen.

Finansiering:
• Den praktiske delen er inkludert i prisen på kurset
• Kurset finansieres ikke av Lånekassen

Målgruppe for kurset:
Opplæringen retter seg mot alle som skal kunne bruke personløfter / lift i arbeidssammenheng, jf. forskrift om utførelse av arbeid § 10-2.

Forkunnskaper:
• Ingen krav til forkunnskaper
• De som skal delta må være over 18 år

Eksamen / sertifisering:
Den teoretiske opplæringen avsluttes med en skriftlig-(muntlig) prøve. Når eleven har bestått prøven i de aktuelle personløfterklassene, og har deltatt i praktisk bruk av personløftere med veiledere i aktuelle klasser kan det utstedes kompetansebevis for bruker av personløfter. Vedkommende må være fylt 18 år. Det er en prøve på kurset som må bestås for å kunne gjennomføre den praktiske delen. I tillegg kommer en praktisk del.