Passeringskurs nybegynner nivå 1Kursarrangør: Dyreatferdssenteret
Sted: Vestby/Ås/Kolbotn
          Akershus, Vestby
Kursadresse: Slangsvoldveien 52, 1640 Råde (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid:
Ukedager, kl 18:00 - 21:00
Helger, kl 10:00 - 13:00
Varighet: 6 dager
Pris: 4.500

Vi tilbyr passeringskurs for nybegynnere. Målet er å endre hundens følelser og forventninger når han / hun ser andre hunder. Eier og hund skal kunne lære verktøy og metoder som gjør at de klarer å håndtere hundemøter. Vi hjelper dere på veien til en lykkeligere hund og en lettere hverdag.

Innhold:
Bjeffer hunden din på andre hunder / mennesker i møtesituasjoner? Blir hunden din overlykkelig og over-entusiastisk i forventning om å få hilse på andre hunder / mennesker på tur? Drar den i båndet og kanskje kaster seg frem mot andre hunder? Dette kan skyldes at noen hunder har store forventninger til å få hilse, mens andre helst vil varsle om at de ikke ønsker nærkontakt. Noen ganger reagerer hunden så voldsomt og på en slik måte at det er blitt et problem for eier, og for hunden selv.

I tillegg har hundeeiere også forskjellige strategier i hundemøtene, noen ønsker gjerne at hundene får hilse, mens andre ikke ønsker nærkontakt. Har du lyst til å endre på dette? Dette er ganske vanlig atferd hos hunder, og det går i de fleste tilfeller fint an å endre dette ved trening, og forskning viser at opptil 30% av alle hundemøter er vanskelige. På kurset blir det teori og praksis og om hvordan du trener hunden til å passere andre hunder uten å utagere.

Metoder:
På passeringskurs hos oss jobber for å endre hundens følelser og forventninger i møtesituasjoner. Dette gjør vi ved å lære dere ulike øvelser, og å trene på reelle passeringssituasjoner. Vi bruker moderne, etiske og vitenskapelige metoder på kurset, enkle for eiere å forstå og hundene lærer mye allerede etter første helg.

Vi har et ønske om at flere møter blir positive, og vi ønsker å endre hundens følelser fra frykt til glede når de ser andre hunder, eller fra overstyrlig glede til ro og avslapning i de tilfellene når det blir for mye av det gode. Vi mener at det er nyttig for eierne å ha en strategi der en ikke hilser på andre hunder på tur, men heller lærer hundene å passere på en grei avstand. Lek og moro kan en avtale på åpne fine steder. Deltakernes hunder brukes som figuranter for hverandre. I starten bruker vi også rolige figuranthunder, som er ekstra hunder.

Max antall hunder:
Vi har 6 deltagere. Dette innebærer tett oppfølging av instruktører med max 2 - 3 ekvipasjer per instruktør, mer effektiv trening og mindre venting i løpet av kurset.

Hvor møter dere:
Oppmøtested informeres om på mail til deltakere før hver samling.

Instruktører: Gry Eskeland, Anne Kristin Mellgren og Carola Brusevold

Målgruppe for kuret:
Hunder med problematisk atferd, reaktiv atferd, utageringsproblematikk.

Kursmateriell:
Kursavgiften inkluderer utarbeidet skriftlig materiale, 18 timer teori og praksis, individuell oppfølging.