Påbygg B - Veiledning i akvarellmaling - formiddagSted: Oslo Malerklubbs lokaler
          Oslo, Briskeby
Kursadresse: Briskebyveien 48, 0259 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 5 dager
Pris: 2.000
Neste kurs: 08.01.2020 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr akvarellkurs - alle nivå - for nybegynnere og litt øvede. Når fargepigmenter møter vann oppstår de utroligste effekter og sjatteringen. Vi maler oss gjennom grunnleggende teknikker innen akvarell. I tillegg fokus på anvendt farge, god fargekomposisjon.

Påbygg B - Veiledning i akvarell:
Dette er en veilednings-basert akvarellgruppe, hvor deltagerne kommer hver med sitt prosjekt - eller ønske - eller idé, som jeg da veileder den enkelte i.
Av og til samles vi til felles demonstrasjoner, gjennomganger og gruppediskusjoner.
Du som ønsker å delta på dette, finner selv ut hva du vil male eller får hjelp til å finne idéer til prosjekter av meg der og da, men du kommer ikke til et ferdigspikret program.

Gruppen møtes hver fjerde uke (onsdag formiddag) . Veiledningsgruppen avslutter med en felles utstilling i Galleri OMK . Det blir derfor oppført én ekstra kursgang som går til montering av utstillingen,

Du melder deg på for alle de fem (5) gangene dette semesteret og betaler kr 400 pr gang. Varighet: opptil 4 timer inkludert pause, og det er en fleksibel oppstart, slik at du kan møte kl.09.00 til egen forberedelse, mens jeg alltid er på plass fra kl.10.30. Vi avslutter felles kl.14.00-14.15. Maksimalt antall deltagere er 10. Det kan bli fullt, og det er lurt å være tidlig ute med påmeldingen.

Info fra mine andre kveldskurs:
Hver enkelt deltaker får mye veiledning, og undervisning tilpasset sitt nivå.
Akvarell dreier seg i stor grad om å innøve et håndlag, og små grupper er en stor fordel for de som skal lære å male.

Kursleder: Karin Keane:
Karin er akvarellkunstner og anerkjent pedagog.
Bakgrunn med Bachelor faglærer i kunst og håndver, grunnfag i kunsthistorie fra Universitetet i Oslo. Nå tar hun Mastergrad i Fagdidaktikk, Kunst og Design.
Hun har holdt kurs i mange ulike tegne-maleteknikker for barn, ungdom og voksne de siste 10 årene, men akvarell er hennes fordypningsområde. Karin arbeider for å øke interessen for akvarell gjennom Nordiska Akvarellsällskapet.

Målgruppe for kurset

Passer for litt øvede og viderekomne.
Du må kunne arbeide selvstendig.
Passer om du har gått på akvarellkurs tidligere hos meg eller andre.
Passer også for de som trenger å friske opp gamle kunnskaper.

Kursmateriell

Kursutstyr: Du får gode råd til innkjøp og hvor det er penger å spare.
Du trenger ditt eget akvarellpapir og akvarellfarger og en rundpensel str 16 og en flat pensel 2-3 cm bred. Syntetiske pensler er bra.

Uttalelser

Du har vært utrolig flink og du har en meget behagelig måte å lære fra deg på. Jeg har likt meg veldig godt og lærdom har det også blitt.Skulle det bli noe mer nå eller på et senere tidspunkt så håper jeg du kontakter meg.
- Jan Olav Bjørnsen, april 2011

Er det noen som ønsker å starte med akvrellmaling, eller videreutvikle denne hobbyen? Da kan jeg anbefale kurs hos Karin M Keane. Hun holder til på Røa og har kurs flere dager i uka. Selv har jeg deltatt der på fredager gjennom 2 semester og blitt skikkelig inspirert. Karin er en flink pedagog og inspirerende lærer. Hun gir gode og ærlige tilbakemeldinger underveis, og ser alltid noe bra i den enkeltes bilder, samtidig som hun utfordrer til videre jobbing. Karin underviser i elementære teknikker mot gradvis mer krevende oppgaver. Hennes hovedområde er moderne akvarell. Karin er en flink, behagelig og hyggelig lærer å gå hos. Hun underviser i små grupper. Det gir anledning til tettere oppfølging av hver enkelt. Lokalene er lyse og stemningen trivelig. Jeg gir henne mine varme anbefalinger og fortsetter selv for å lære mer.
- Med vennlig hilsen Hildegunn Helliksrud