PRINCE2 Foundation



Kursarrangør: Holte Academy
Sted: Oslo, Skøyen
Oslo
Kursadresse: Drammensveien 145B, 0277 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Kl 09:00 - 16:00
Varighet: 3 dager
Pris: 15.900

Bli en bedre og etterspurt prosjektleder med en PRINCE2®-sertifisering. 3-dagers sertifiseringskurs hvor du lærer markedets ledende prosjektmetode og blir tryggere og bedre i ditt prosjektarbeid.

Om kurset
Lær PRINCE2®-metoden fra en av våre dyktige og erfarne PRINCE2®-trenere!

I dette kurset gjennomgår vi et PRINCE2®-prosjekt, steg for steg. Vi tar deg med gjennom alle faser av prosjektet, og forbereder deg til sertifiseringseksamen. Kurset er praktisk lagt opp med oppgaveløsing og eksamenstrening gjennom alle kursdagene.

Vi er en ledende tilbyder av PRINCE2® sertifiseringskurs og du kan være trygg på at våre kurs holder høy kvalitet. Våre erfarne PRINCE2® trenere har ledet over 1000 kandidater frem til en PRINCE2® sertifisering, og vil gjennomgå metoden på en effektiv, strukturert og lettfattelig måte.

Det blir benyttet praktiske eksempler, caseoppgaver, test eksamener og diskusjoner i plenum. Vi har svært mange fornøyde kursdeltakere. Ta en titt på noen av referanseuttalelsene (under Referanser).

Læringsutbytte
• Du får en god og strukturert innsikt i PRINCE2®-metoden, formidlet på en effektiv og pedagogisk måte.
• Du opparbeider deg god forståelse for den internasjonalt anerkjente «beste praksis» for prosjektledelse innenfor PRINCE2®-rammeverket.
• Du får følge et PRINCE2®-prosjekt gjennom alle faser og faseoverganger, fra oppstart til avslutning.

Innhold i kurset
Kurset gir en full innføring i PRINCE2®-metodens tre deler:
• 7 PRINCE2® prinsipper
PRINCE2® bygger på syv grunnleggende prinsipper. Prinsippene stammer fra erfaringer fra tidligere prosjekter og sikrer at metoden brukes på en slik måte at den bidrar til at et prosjekt blir vellykket. «Kontinuerlig forretningsmessig forankring» er ett av prinsippene. Det betyr at det finnes en forsvarlig grunn for å starte prosjektet, og at denne begrunnelsen må være gyldig gjennom hele prosjektets levetid.
• 7 PRINCE2® temaer
PRINCE2® omfatter syv temaer. Temaene representerer en samling minstekrav til den kunnskapen du og din organisasjon må ha – og tilsvarende den kompetansen dere må ha for å kunne anvende metoden. PRINCE2® setter for eksempel krav til lagdelt styring og ledelse, og anbefaler en organisering som sikrer rett ledelsesfokus på rett nivå i prosjektorganisasjonen.
• 7 PRINCE2® prosesser
PRINCE2® omfatter syv prosesser. Prosessene har alle definerte innsatsfaktorer og resultater. PRINCE2® har fokus på prosjektets ledelsesprodukter. Prosjektforslaget er et slikt ledelsesprodukt, som er et sammendrag av prosjektets hensikt, kostnader, tid, kvalitetskrav og begrensinger. Digdirs anbefalte prosjektmodell Prosjektveiviseren bygger på PRINCE2®-metoden.

Kursdetaljer og forberedelser
• Det er ingen krav til forkunnskaper for å delta på kurset.
• Kurset gjennomføres som et kombinert klasseromskurs. Det betyr at du selv kan velge om du vil delta på kurset i klasserom eller følge kurset digitalt fra din PC. Om du velger å delta digitalt, vil du selvfølgelig fremdeles kunne være en aktiv deltaker i kurset, bli med på gruppeoppgaver, stille spørsmål og så videre.
• Kurset avsluttes med en skriftlig sertifiseringseksamen (norsk) på slutten av siste kursdag (dag 3) i våre lokaler. Dersom du heller ønsker å ta eksamen online, har du muligheten til det. Da får du en eksamens-voucher av oss som du må benytte innen 12 måneder. Du velger selv et tidspunkt som passer for deg å gjennomføre online-eksamen. På første kursdag kan du gi beskjed om om hvilken eksamensløsning som passer best for deg.

Eksamensgaranti
Vi har eksamensgaranti. Det betyr at dersom du ikke består eksamen på første forsøk så gir vi deg en ny sjanse uten merkostnad.

Målgruppe for kurset:
Kurset passer både for prosjektledere og prosjektdeltakere, og for deg som:
• ønsker å få inngående kjennskap til PRINCE2-metoden
• ønsker å formalisere din prosjektkompetanse gjennom en sertifisering på PRINCE2 Foundation-nivå
• skal kunne ta i bruk Digdir (Digitaliseringsdirektoratet) sin Prosjektveiviser som er basert på PRINCE2

Forkunnskaper:
• Det er ikke krav til forkunnskaper for deg som ønsker å ta PRINCE2 Agile Foundation sertifiseringen.

Kursmateriell:
Undervisningen tar utgangspunkt i den nyeste PRINCE2®-manualen «Ledelse av vellykkede prosjekter med PRINCE2®» (6th edition), utgitt av AXELOS.

Når du melder deg på kurset vil du få tilgang til vår egen PRINCE2® SMART-bok som er en komprimert versjon av manualen «Ledelse av vellykkede prosjekter med PRINCE2®». Boken er godkjent av PeopleCert, sertifiseringsorganet til AXELOS, for bruk i kurset PRINCE2® Foundation. Vi har laget denne boken for å gjøre det lettere og mer oversiktlig for deg å komme gjennom pensum og bestå eksamen. I tillegg vil vi gi deg anbefalinger til hvordan du forbereder deg best mulig til kurset slik at du er godt forberedt til eksamen.

Eksamen/sertifisering:
• 60 multiple choice-spørsmål, hvorav 55 % må være riktig for å bestå.
• Varighet: 60 minutter. (75 minutter dersom du tar eksamen på et språk som ikke er ditt morsmål).
• Ingen hjelpemidler
• Norsk eksamen

Foundation-sertifiseringen må ikke fornyes, du har den for alltid.

Vis flere tilsvarende kurs: