PRINCE2 Agile Foundation - klasseromskurs



Kursarrangør: Holte Academy
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: kl 09:00 - 16:00
Varighet: 3 dager
Pris: 15.900

Vi tilbyr kurs i PRINCE2 Agile Foundation som klasseromskurs .Lær hvordan smidige metoder passer og kan integreres i et PRINCE2® prosjekt – for deg som allerede er PRINCE2®-sertifisert eller deg som er ny til PRINCE2®-metoden. En svært popoulær og tidsaktuell prosjekt-sertifisering!

Kurs innhold
PRINCE2 Agile® er en beste praksis modul fra Axelos, organisasjonen som står bak standardene PRINCE2®, MSP® og MoP®.

PRINCE Agile® er skreddersydd for innovasjonsrettede bedrifter og individer som ønsker å bruke PRINCE2®-metoden, men i tillegg ønsker å innføre eller forbedre smidige utviklingsmetoder i sine prosjekter. Det kan skape mer handlingsrom og fleksibilitet. Samtidig handler det om å bruke PRINCE2® og smidig metode på rett sted og i riktig kombinasjon. PRINCE2 Agile® gir deg det beste fra begge verdener, slik at du kan skalere for full kontroll og godt styresett!

PRINCE2 Agile® gir deg den mest tidsaktuelle og relevante vinklingen av smidig tilnærming og rammeverket inkluderer en rekke smidige metoder, slik som SCRUM, Kanban og Lean Startup.

Læringsutbytte
Dette PRINCE2 Agile® Foundation sertifiseringskurset vil gi deg et overblikk på PRINCE2® metoden og et overblikk på smidige konsepter og teknikker, samt kunnskap om hvordan de best spiller sammen.

Kurset belyser hvordan du på best mulig måte skreddersyr PRINCE2® for en smidig tilnærming i ulike situasjoner, og hvordan du kan integrere et smidig rammeverk og tilhørende teknikker for å heve prosjektkvaliteten.

Typisk for smidige utviklingsmetoder er eksempelvis stegvis utvikling, hyppige leveranser, kontinuerlig læring, styring etter verdi m.m. PRINCE2 Agile® kobler sammen PRINCE2® rammeverket med smidige metoder, og i din prosjekthverdag gir det deg:

• Kombinasjonen av kontroll og fleksibilitet
• Klar definisjon av prosjektet
• Sømløs integrering
• Forbedret evne til å reagere og gjøre tilpasninger underveis i prosjektet

I kurset veksles det mellom teori og praktiske øvelser.

Innhold i kurset
PRINCE2 Agile® kurset inneholder følgende elementer:
• Innsikt i smidige metoder og teknikker
• Påbygging av etablert PRINCE2® kunnskap
• Forståelse for hvordan du integrerer smidige teknikker i et PRINCE2® prosjekt
• Læring gjennom praktiske oppgaver
• Forberedelse til PRINCE2 Agile® Foundation eksamen (3. kursdag)

kursdetaljer og forberedelser
• Det er ingen krav til forkunnskaper for å delta på kurset.
• Kurset gjennomføres enten som digitalt kurs (webinar) eller klasseromkurs avhengig av hvilken dato du velger. (Dersom du velger å følge kurset digitalt fra din PC, vil du selvfølgelig fremdeles kunne være en aktiv deltaker i kurset, bli med på gruppeoppgaver, stille spørsmål og så videre).
• Kurset avsluttes med en skriftlig sertifiseringseksamen (engelsk) på slutten av siste kursdag (dag 3) i våre lokaler. Dersom du heller ønsker å ta eksamen online, har du muligheten til det. Da får du en eksamens-voucher av oss som du må benytte innen 12 måneder. Du velger selv et tidspunkt som passer for deg å gjennomføre online-eksamen. På første kursdag kan du gi beskjed om om hvilken eksamensløsning som passer best for deg.
• Pensumboken og eksamen er på engelsk. Undervisningen vil i hovedsak foregå på norsk, men også noe på engelsk.

Eksamensgaranti
Vi har eksamensgaranti. Det betyr at dersom du ikke består eksamen på første forsøk så gir vi deg en ny sjanse uten merkostnad

Målgruppe for kurset:
Det er ikke krav til forkunnskaper for deg som ønsker å ta PRINCE2 Agile® Foundation sertifiseringen. Kurset passer for alle som jobber i eller med små og store prosjekter, enten du er prosjektleder, prosjektmedarbeider eller på en annen måte er involvert i prosjekter, hvor en smidig metode kan være aktuell

Kursmateriell:
Undervisningen i kurset tar utgangspunkt i PRINCE2 Agile® manualen: “PRINCE2 Agile®” (3rd impression). Denne er ikke inkludert i kursprisen og ved påmelding til kurset får du informasjon om hvordan du enkelt bestiller denne og får den levert der du ønsker.

Eksamen/sertifisering:
Kurset avsluttes med eksamen på siste kursdag:
• 50 multiple choice spørsmål
• 55 % riktig besvart = bestått sertifisering (28 av 50 spørsmål)
• Varighet: 1 time
• Ingen hjelpemidle
• Engelsk eksamen

Eksamen på Foundation nivå består av kunnskapsspørsmål (huske og kunne gjengi). Foundation-sertifiseringen må ikke fornyes, du har den for alltid.

Tar du eksamen på et språk som ikke er ditt morsmål får du tildelt 25 % ekstra tid fra kursholder.

Hva er forskjellen mellom PRINCE2® og PRINCE2 Agile®?

Som en prosjektstyringsmetode gir PRINCE2® en struktur for hvordan prosjekter skal gjennomføres, ved å fokusere på suksessive faser fra oppstart til avslutning. PRINCE2® er mest opptatt av samspillet mellom prosjektlederen og styringsgruppen (ledet av prosjekteieren), og mindre opptatt av hvordan arbeidet i leveranseteamene utføres.

PRINCE2 Agile® er en sammensmelting av PRINCE2® og det agile tankegodset. PRINCE2 Agile® kombinerer prosjektstyring med agile arbeidsmetoder, slik som Scrum, Kanban og Lean Startup. På denne måten får man en større helhetsforståelse for hva som skjer i alle prosjektets nivåer, fra leveranseteam via prosjektleder, til styringsgruppe.