PREP-kurs for bedre kommunikasjon i samlivet



Kursarrangør: Samlivsskolen
Sted: Thon Hotel Oslo Airport
          Akershus, Ullensaker
Kursadresse: Balder allé 2, 2060 Gardermoen (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Lørdag kl. 10:00 -17.30 og søndag kl. 09.30- 16.00
Varighet: 1 helg
Pris: 6.000 per par
Neste kurs: 21.09.2024 | Vis alle kursdatoer

Ta et PREP-kurs for å bli bedre på kommunikasjon og problemløsning, og finne tilbake til gleden og nærheten dere hadde da dere ble kjærester. Vi tar opp problemhåndtering og problemløsning. Ta gjerne kontakt for mer informasjon.

Innhold:
PREP- kurs er et forebyggende kurs med hovedvekt på kommunikasjon. Vi ser på kommunikasjonshindre og ødeleggende kommunikasjonsmønstre som par har.

Vi tar opp problemhåndtering og problemløsning.

Målet er at dere skal bli mer bevisste samspillet dere i mellom og kunne kjenne igjen hva slags konflikter som skader forholdet. Dere får noen redskaper, dvs. teknikker og metoder, som bidrar til å forbedre kommunikasjonen og løse problemer.

Kurset har faste temaer som introduseres av kurslederne for alle deltagerne, deretter arbeider parene hver for seg med de temaene som legges fram.

Kurset er basert på egeninnsats gjennom parvise samtaler og øvelser. Det er ikke noe gruppearbeid, alt foregår i parrelasjonen deres. Ingen blir på disse kursene bedt om å fortelle andre om sitt samliv eller andre private forhold.

Dette er blant temaene som taes opp:
• Kommunikasjon (det verbale språket og kroppsspråket) og kommunikasjonshindre
• Fastlåste kommunikasjonsmønstre og faresignaler
• Timeout og tale- og lytteteknikken
• Problemidentifisering og problemløsning
• Tilgivelse og forsoning
• Seksualitet
• Vennskap og glede mm..

Kursledere: Anna Sigridsdatter Heen og Torgeir Hjellnes

Priser og praktisk:
Vi holder våre kurs på Thon hotell Oslo Airport, Balders allé 2, 2060 Gardermoen.

Kurspris for helgekursene er kr. 6000 per par som dekker utgiftene og honorar til oss som er kursledere.
Hotellutgiftene i tillegg.

Hotellpakker for PREP kurs på Thon hotell Oslo Airport (vi tar forbehold om små prisjusteringer):

Dere kan velge mellom tre ulike «hotellpakker» med og uten overnatting, men alle må velge en hotellpakke.
Inkludert i hotellpakkeprisen er også leie av møtelokale.

Alternativ A: Med en overnatting fra lørdag til søndag. Lunch og middag på lørdag, frokost og lunch på søndag, kr. 4265 per par i dobbeltrom.

Alternativ B: Overnatting to døgn dvs. fra fredag, samt lørdag. Middag på fredag kveld, frokost, lunch og middag på lørdag og frokost og lunch på søndag, kr. 5550 per par i dobbeltrom.

Alternativ C:Ingen overnatting, kun dagpakker (2×2 per par) som inkluderer pausemat og lunch lørdag og søndag, kr. 2980. Hotellpakke C er dessverre den dyreste. Men slik er når kurset holdes på hotell. Dere rekker uansett ikke å dra et annet sted for å spise i pausene/lunch.

Dere får mer for pengene ved å velge en av hotellpakkene med en overnatting så anbefaler dere å vurdere den selv om dere bor rett i nærheten. Når dere tilbringer hele tiden på hotell er det lettere å koble ut og tune dere maksimalt inn på hverandre. Da gjør dere samtidig noe mer ut av dette kurset – investerer litt ekstra i samlivet denne helgen



AVMELDING
Program og annen praktisk info sendes på forespørsel, og dere får det uansett ved påmelding.

PÅMELDING:
Påmelding kan skje her via Kursagenten (anbefales), eller via vår hjemmesides bookingsystem eller ved å kontakte kursleder Anna Sigridsdatter Heen direkte.

Målgruppe for kurset:
PREP passer både for nyetablerte par og par som som har levd sammen i lang tid.

Uttalelse fra fornøyd kursdeltaker:
Kursinnholdet passet så bra for oss og våre problemer, at vi fikk følelsen av at kurset var skreddersydd til akkurat vårt parforhold. Men det vet vi jo at det ikke var. Det vitner om at problemene våre er typiske problemer og noe mange kan kjenne seg igjen i.
- Nina (36) og Jonas (35), Akershus

Vi takker for en flott opplevelse etter å ha vært med på PREP kurs hos Anna og Arne Birger. Dere er veldig dyktige kursledere, faglige, engasjerte forelesere, karismatiske mennesker med masse sjarm. Dere formidler kunnskap på en enestående måte. Dere vekker tillit slik at man kan åpne seg for å gå dypere i sitt problem. Det var utrolig mye vi lærte på to dager: Kommunikasjon- og kommunikasjonshindre, tale- og lytteteknikk, problemhåndtering, problemløsning og mye mer. Vi synes at dere hjelper mange par for å få det bedre i forholdet. I hvert fall har dere vært til hjelp for oss!
- Natasja (51) og Frode (52), Akershus