OstekursKursarrangør: Matkurs.no
Sted: Oslo, Grünerløkka
Oslo
Kursadresse: Stockholmgata 8, 0566 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: kl 19:00 - 22:00
Varighet: 1 kveld
Pris: 795
Neste kurs: 23.11.2019 | Vis alle kursdatoer

Forfatter av boken " Mine Osteperler "er kursleder.På ostekurset gjennomgår vi hovedtypene av ostefamilier , hvordan de fremstilles og hvordan de bør se ut og bør smake / lukte. Vi prøver med ulike viner og tilbehør til ostene slik at du kan tilby dine gjester gode kombinasjoner av ost og drikke.

Kursinnhold:
Hva er egentlig ost, og hvordan blir den til? Hva gjør ost så forskjellig, selv om utgangspunktet ofte er det samme? Vi lærer å smake på ostene og kjenner og ser på forskjellene og gjør oss bevisst på hva ost smaker, og hva som er typisk for de forskjellige familiene, samt at vi blir i stand til å kjenne igjen en ost i ostedisken. Så skal vi kjenne forskjellen på en pasteurisert hvitmuggost og en som er ystet av rå melk.

I tillegg er vi innom hva som er bra tilbehør for ost, og hva som ikke er det. Her kan du lukte og smake og spørre om alt du har lurt på om ost, men ikke har turt å spørre om, eller hatt noen å spørre. Og blir jeg svar skyldig så finner jeg ut av det og kommer tilbake. En spennende reise gjennom i hvert fall 7 - 8 oster med dertil egnet drikke og annet passende tilbehør. Det er anledning til å kjøpe seg et glass drikke ved ankomst, under og etter kurset. Vi har alle rettigheter.


Påmelding er bindende. Fakturert kursavgift refunderes ikke, men kan overføres til annet kurs. Faktura med 7 dagers betalingsfrist kommer som lenke i epost.

Målgruppe for kurset

Alle som ønsker ostekurs. Dette er et smakskurs hvor du ikke lager mat, men hvor sansene står i sentrum. Kurset passer ikke for gravide.

Forkunnskaper:
• Matinteresse og nysgjerrig på ost

Vis flere tilsvarende kurs: