Oljemaleri workshop, bli lengre/kom før subtropisk i Syd-spaniaKursarrangør: Casa Lella, Andalucia
Sted: Vélez-Malaga
          Utlandet, Spania
Kursadresse: Calle Juan Bautista Hurtado 9, 2970 Vélez-Málaga (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Varighet: 4 dager
Pris: 6.900 inkl losji+mat.

Kaldt, mørkt, tunge dager? Kom til oss i Syd-Spana, fordyp deg i oljemaleri! Profesjonell kunstner, lang erfaring som lærer. Bli inspirert og gled deg med en liten gjeng i et stort gammelt hus fylt med kunst og bøker i Vélez-Málaga, øst for Malaga by, nært Middelhavet. Subtropisk klima! Lyder bra?

Nesten en liten hemmelig perle jeg må dele med dere!... Hele uka var en kjempeopptur både faglig og sosialt for meg... dette er den perfekte julegave...’
Kari Anne Marstein, billedkunstner, deltager kurs oljemaleri Frode Peersen & Alberto Tarsicio, november 2019. (PS: Flere godord tilslutt her...)

Workshop oljemaleri:
Denne workshopen passer nok aller best for folk som har noe erfaring i maleri fra før, og kan grunnleggende prinsipper som noe fargelære for eksempel.

(KOM FØR, ELLER BLI LENGRE: døgnpris ekstra overnatting 35 euro. Mulighet for privatetimer med Alberto Tarsicio også.)

Workshop Art at Casa Lella inkluderer:
• Losji (4 netter: onsdag til søndag)
• Helpensjon torsdag, fredag, lørdag, (frokost, varm lunsjmiddag* vin/øl/softdrinks), lett aftens. Søndag frokost og en lett lunsj.
• Alle materialer.
• 18 timer undervisning med Alberto Tarsicio. Kurset starter kl. 10.00 torsdag
• et opplegg som skreddersys så mye som mulig til gruppen og hver enkelt, slik at dere virkelig kan ta viktige skritt fremover, og lodde dypere.

• Pris kr. 5.900,- i dobbeltrom, kr. 6.900,- enkeltrom
• Mulighet for å komme tidligere og bli lengre, ekstra overnatting: 30 euro pr natt.
• Få deltagere - maks 10.
• Stort atelier i 3. etasje i huset hvor kurset foregår, her kan dere male så lenge dere vil.
• Norsk vertskap, svært god lokalkunnskap, snakker også engelsk og spansk.
• facebook.com/artatcasalella/

Dette er ideelt for voksne folk som synes det er spennende å møte nye mennesker som deler din interesse, så reis alene og bli kjent med nye folk, eller med noen i familie, en vennegjeng eller maleklubb.
Med forbehold om endringer.

I. ART AT CASA LELLA’S MÅL
Vårt mål er at dere skal føle dere hjemme i Casa Lella, og at oppholdet er interessant, morsomt og lærerikt fra dere komme til dere drar. Vi håper dere IKKE har lyst til å reise hjem, men når dere vel er hjemme, at dere har fått nye kunnskaper og erfaringer, både i bredden og dybden. Og ikke minst at føler dere inspirerte og har hatt et flott opphold i Andalucia – både kunstnerisk og sosialt!

II LÆRER – ALBERTO TARSICIO
Alberto Tarsicio (født i 1980) er en profesjonelt utøvende billedkunstner med et imponerende spekter: Maleri, tegning, lyd/musikk, video, foto, installasjoner, scenografi og med mye mer. Han er kjent for sin forbløffende kreativitet, sitt milde og fine vesen og sin generøsitet i forhold til å dele kunnskapen og innsikten sin. Dele generelt i grunnen!

Alberto har hatt en lang rekke utstillinger i hjemme i Spania og i utlandet, og har vunnet mange priser for sin kunst i hjemlandet. Etter å ha bodd og malt i tre år i Paris, kom han hjem og startet tr3spuertas for seks år siden. tr3spuertas er et sted for kunstneriske intervensjoner, utstillinger, konserter, poesi, dans, flamenco osv. Alberto driver tr3spuertas med en gruppe venner, oss inkludert, i Torre del Mar, kystbyen til Vélez-Málaga, som ligger 5-6 km unna.

Instagram: albertotarsicio Her er det lettest å se aktuelle ting fra Alberto!

III. CASA LELLA
Dere bor og jobber altså i et stort ærverdig og meget gammelt andalusisk hus. Casa Lella er stort, nesten 500 m2 fordelt på tre etasjer. Dette er ikke et hotell, men et hjem, noe vi mener gjør oppholdet ekstra hyggelig, men det er klart, ingen soverom er like.

Huset inneholder blant annet stort kjøkken/stue kombinert, bibliotek/stue, 3,5 bad, mange soverom, totalt 14 senger, loftet/atelieret i 3. etasje (med deilig vedovn!), tre mauriske patioer, basseng og mye mer blant annet masse bøker, kunst og fire ildsteder. Vi har jobbet hardt for å få huset så velfungerende og hyggelig som mulig, og håper dere vil like det.! (Vi har 5 stjerner og superhost-status hos Airbnb pga vår utleie av Casa Lella.)

www.casalella.com hvis du vi se nærmere på huset.

IV. VELEZ-MALAGA LIGGER 30 MIN FRA FLYPLASSEN I MALAGA & 20 MIN FRA MALAGA
Casa Lella ligger midt i en stille og rolig del av gamlebyen, men rett utenfor døren ligger Vélez-Málaga – en autentisk og levende andalusisk by. Huset ligger like ved den mauriske muren som omgir det gamle fortet og landsbyen som ligger opp og rundt åsen opp mot det.

Byens historie strekker seg lengre bakover enn fønikerne. Hvis du vil oppleve Andalucia er det simpelthen bare å åpne døren, gå ut og runde hjørnet for å nyte det andalusiske folkelivet, med mennesker, barer, cafeer restauranter, butikker osv. Men det er ikke bråkete eller ubehagelig på kveldstid. Her er det historisk sus og samtidig hverdagsliv i en deilig blanding. Synes vi ihvertfall.

www.mivelezmalaga.com Veldig bra side om byen, på engelsk.

V. FLAMENCO
Velez-Malaga er forøvrig åstedet for en kraftig gjenopplivning av den autentiske flamencoen, dette er båret frem av Flamenco Abierto og flamenco-gitaristen Rusen Portillo. https://www.facebook.com/flamencoabiertoaxarquia/.

VI: KLIMA: 19 GRADER I SNITT VINTER/HØST & 3000 SOLTIMER PER ÅR
Dette er klimatiske fakta, 19 grader er snitt dagtemperatur på høst/vinter i dette området! Klimaet er subtropisk, og det dyrkes det avokado og mango over en lav sko. Papaya også. Soltimer per år: ca 3000, her er fravær av regn problemet! Så bytt ut mørke, sludd, is og gråvær med kreativitet, farger, lys, sol og Middelhavskultur.

VII: FORØVRIG*
Vi følger den andalusiske dagsrytmen, hvor lunsjen* er hovedmåltidet. Middag spiser man sent her, den er ofte bare noen få småretter (tapas). Aftens kan folk enten lage sammen i huset, som jo er veldig hyggelig, eller stikke ut og spise tapas på en av de mange barene og restaurantene som ligger kun noen få minutters gange fra huset. Det er en fin måte virkelig å få en følelse av og glede over å være på et sted som er bona fide andalusisk på den såkalte Sol

HJERTELIG VELKOMMEN TIL CASA LELLA! VI ER KLARE FOR Å GI DEG ET GIVENDE, LÆRERIKT, MORSOMT OG INSPIRERENDE OPPHOLD.

VII. SKRYT, MEN IKKE SELVSKRYT
For dette sier noen av våre kursdeltagere i 2019:

Helt frälst! Trodde jag hade väldigt lite talang men stort intresse! Efter 2 dagar på denna kurs med Frode har jag fått tillräckligt med kunskap för att måla hemma! Frode är lika genuint sympatisk som pedagog och inte minst, konstnär! Hatten av för dig Frode, du har nyckeln till något vi alla vill ha!!????
Carina Dahlgren, desember 2019, workshop oljemaleri med Frode Pedersen

Fra deltagere på 1-ukeskurs i oljemaleri med Frode & Alberto i november 2019:

Thank you for such a wonderful course and for getting to know all the wonderful people and all that really good food. Olé!
Anne Kvalheim

Thank you for such a wonderful course!
Indu Sharma Hvidsten

Tusen hjertelig takk for alt dere har gitt meg. Er fremdeles I Spania, maten, folkene, elevene, lærrne, plantene. Dette glemmer jeg aldri!
Wenche Solberg

Dette er nesten en liten hemmelig perle jeg må dele med dere!
Jeg har tidligere vært på malekurs i Spania og det var en fantastisk opplevelse. Faglig bra innhold, dyktige lærere som får deg videre med veldig kyndige tilbakemeldinger. I tillegg bor man i et nydelig gammelt (stort!) hus og deler deilige måltider med de andre deltagerne. Hele uka var en kjempeopptur både faglig og sosial for meg. Jeg tenker at dette er den perfekte julegave til deg selv eller noen du tenker kunne hatt glede av dette... fantastisk opplevelse i seg selv med god mat og hyggelig folk... kurs jeg tenker at mange kunne ha glede av.
Kari Anne Marstein, billedkunstner.

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker lære mer om det å male, og som liker å treffe nye mennesker og oppleve nye steder! Dette kurset egner seg best for folk som har litt kunnskaper på forhånd.

Kursmateriell:
Inkludert

Eksamen/sertifisering:
Ikke noen eksamen nei. Men du kan få et kursbevis hvis du vil. Lærerne vil gi dem som ønsker en nøye gjennomgang av arbeidene dine, hvordan du har utviklet deg og råd om hvordan du kan fortsette videre med kunsten din.Uttalelse fra fornøyd kursdeltaker:
En uforglemmelig og lærerik opplevelse i casa lella
´enten du er nybegynner eller har jobbet endel med maleri, så vil du oppleve å komme et hestehode lengre på veien gjennom å fullføre dette kurset.´ jeg hadde gleden av å være første deltaker på malekurs i casa lella, og vil anbefale dette kurset på det varmeste.

Huset
Selve huset har en dyp sjel og en helt unik sjarm. Det er en fantastisk opplevelse å tilbringe kveldene ute i patioen, med vin og godt selskap under stjernene.
Vertskapet er veldig hyggelige og imøtekommende. De gjør sitt ytterste for å imøtekomme alle spørsmål eller ønsker du måtte ha. Kort sagt: Her føler du deg hjemme fra første stund.

Kurset
Kursholderne Frode og Alberto utfyller hverandre på en veldig god måte.
Frode underviser i figurativt maleri på en avslappet og uanstrengt måte. Han sørger for at du føler at du henger med gjennom hele prosessen, og resultatet etter én ukes undervisning overrasket både meg selv og alle andre som har sett resultatet.
Enten du er nybegynner eller har jobbet endel med maleri, så vil du oppleve å komme et hestehode lengre på veien gjennom å fullføre dette kurset.
Alberto har en helt annen innfallsvinkel enn Frode. Han jobber mer med prosess og spontanitet. Det er en oppløftende opplevelse å jobbe med Alberto, og det er veldig nyttig å kunne ta med seg denne erfaringen inn i arbeidet med det figurative maleriet.

Byen Vèlez- Malaga
Byen har en rolig og fin stemning. Folk er vennlige og hyggelige. Det blåser et historisk sus rundt hvert gatehjørne. Utsikten fra fortet er et ”must” å få med seg, og ligger 10 minutters gange fra huset. God mat får du for en rimelig penge på et stort utvalg av hyggelige kafeer og restauranter. Spesielt sjømaten er veldig god her. Anbefales!
Hilsen Don Martin