Observasjon og Tegning : Myklebust og JensenKursarrangør: OMK - Oslo Malerklubb
Sted: Oslo malerklubb inngang Briskeby veien bak Briskeby vinmonopolet
          Oslo, Briskeby
Kursadresse: Briskebyvn 50, 0259 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: fre 18.00-21.00, lør og søn 10.00-16.00
Varighet: 1 helg
Pris: 2.500.-
Neste kurs: 24.03.2023 | Vis alle kursdatoer

Block-in kurs - Del 1 Grunnleggende teknikker og prinsipper for tegning og observasjon Dette er et kurs for deg som ønsker å kickstarte tegne ferdighetene dine, enten om du er nybegynner eller om du er litt mer viderekommen.

Block - in kurs - Del 1
Grunnleggende teknikker og prinsipper for tegning og observasjon
Dette er et kurs for deg som ønsker å kickstarte tegne ferdighetene dine, enten om du er nybegynner eller om du er litt mer viderekommen.

I del 1 fokuserer vi på grunnleggende observasjonsteknikker som går ut på å bryte ned det vi ser til forenklede gjengivelser av virkeligheten. Disse gjengivelsene vil gradvis bli mer og mer spesifikke, helt til vi når det endelige resultatet. Vi vil jobbe med å finne rytmer, abstakte mønstre og andre underliggende kvaliteter som ofte gjemmer seg i motivene vi tegner og maler. Disse kvalitetene kan gjengis eller forsterkes for å oppnå ønsket resultat.

"Block - in" er et begrep som brukes til å beskrive prinsipper og teknikker som utgjør de tidlige stadiene av en fullført tegning eller maleri. Samtidig, så vil disse teknikkene og prinsippene bli benyttet til å evaulere eget arbeid igjennom hele prosessen - fra de første til de siste pensel strøkene. Det vil si at det å kunne mestre en block - in metoden er det samme som å kunne mestre å jobbe med et verk på et helhetslig plan.

Kurset et designet rundt et sett med enkle (men utfordrende) ferdighets øvelser som kan brukes både av de som ønsker å tegne realistisk fra observasjon, og for de som ønsker å utforske abstrahering. Formålet med øvelsene er å utruste deg med en rekke observasjonsteknikker som vil ha direkte innflytelse på hvordan du ser og tegner.

Overnevnte øvelser introduseres via litt teori, og utføres deretter sammen - enten ved bruk av overleggspapir, eller via frihånd, for de som måtte ønske det. Resterende tid vil bli brukt på frihånds tegning. Her bestemmer du selv omfanget og vanskelighets graden - vi har tilgjengelige gipsavstøpninger, bilder/malerier/tegninger vil være tilgjengelige for kopiering og/eller tolkning. Vi vil også kunne biståd med hjelp til de som ønsker å tegne fra fantasien eller utforske abstraheringer.

Lærere:
Andreas Myklebust
www.andreasmyklebust.com
Mariann Jørgensen

Andreas Myklebust tok sin kunstutdannelse i The Florence Academy of Art (2006 - 2010). Han har siden arbeidet som billedkunstner fra sitt atelier først i Firenze og deretter i Sandefjord. I tillegg til tradisjonell oljemaleri jobber Andreas også med digital tegning. Andreas underviser på faste dager i Fabrikken Tegne & Maleskole ved Deltidsstudiet i Klassisk Figurasjon.

Mariann Oline Jensen tok sin utdannelse fra Einar Granum Kunstfagskole, Strykejernet Kunstskole og Florence Academy of art. Hun har særlig valgt som sin kunstneriske profesjon å fokusere på blyant og kulltegninger, og i hennes arbeider benytter hun seg av akademisk realisme til å formidle stemninger og historier.

Tid og Dato:
24 - 26 mar
Fredag: 18.00-21.00
Lørdag og Søndag: 10.00 -16.00

Materialer:
Blyant HB, B etc.
Kulepenn
Valgfritt papir. Finkornet papir gir rene linjer og utførelse.
Canson er anbefalt om du ønsker å jobbe stående. For alt annet fungerer skissebok/skisseblokk fint.

Målgruppe for kurset

Alle nivåer

Kursmateriell

Materialer:
Blyant HB, B etc.
Kulepenn
Valgfritt papir. Finkornet papir gir rene linjer og utførelse.
Canson er anbefalt om du ønsker å jobbe stående. For alt annet fungerer skissebok/skisseblokk fint.

Vis flere tilsvarende kurs: