Norsk for videregående skole (Vg1, Vg2 og Vg3)



Sted: Aust-Agder, Arendal
Aust-Agder
Kursadresse: Myreneveien 30, 4847 Arendal (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 124 timer
Pris: fra 15.000

Vi tilbyr kurs i norsk for videregående skole (Vg1, Vg2 og Vg3). Norsk er ett av de seks fagene som gir generell studiekompetanse. Undervisningen i norsk er delt inn i en skriftlig og en muntlig del.

Innhold:
I skriftlig vil du lære å besvare ulike oppgavetyper som blir gitt til eksamen, og vil jobbe både med hovedmål og sidemål. Undervisningen i muntlig tar for seg norsk språkhistorie og litteraturhistorie, fra vikingtiden og opp til våre dager. Du går opp til eksamen som privatist.

Dette lærer du:
Du lærer blant annet analyse av tekster, opplevelse, refleksjon og kritisk tenkning.
Kurset dekker følgende hovedemner:
• Muntlige tekster
• Skriftlige tekster
• Sammensatte tekster
• Språk og kultur

Gjennomføring:
Undervisningen foregår som regel på deltid og gjennomføres som klasseroms-undervisning. Oppmøte i vanlig klasserom på utvalgte studiesteder. Undervisning én dag / kveld i uken.

Lærerne:
Alle våre lærere har undervisningskompetanse i norsk for videregående skole

Lånekassen:
Utdanningen er godkjent i Lånekassen for lån og stipend etter gjeldende regler. Søknad sendes elektronisk til Lånekassen.

Målgruppe for kurset:
Norsk (Vg1/Vg2/Vg3) er for deg som trenger norsk for å oppnå generell studiekompetanse eller vil forbedre karakteren din.

Opptakskrav:
• Fullført grunnskole. Dersom du har grunnskole fra land utenfor Norden, må du ha norskferdigheter skriftlig og muntlig på minimum B1-nivå.

Eksamen / sertifisering:
Du avlegger eksamen som privatist. Eksamen arrangeres to ganger i året og oppmeldingen skjer på enten www.privatistweb.no eller Inschool Visma.

Vis flere tilsvarende kurs: