Hybridkurs - Nøkler til god kommunikasjon med unge i risikosonen



Kursarrangør: BRO AOF
Sted: Kurslokalet Hesten
          Oslo, Sentrum
Kursadresse: Kristian Augusts gate 6, 0164 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 3 timer
Pris: 1.390

Vi tilbyr hybridkurs om nøkler til god kommunikasjon med unge i risikosonen for kriminalitet og traumer hvor du kan delta fysisk tilstede eller via streaming. Hvordan kan vi bygge relasjoner som gir elevene våre overskudd og større tro på sine egne evner, til tross for eventuell motstand?

Innhold:
Fokuset i dette kurset er kommunikasjon med unge som er skeptiske til ressurspersoner, har negative opplevelser i bagasjen, og en væremåte som kan fremstå som opprørsk. Kursholder viser hvordan du kan bygge oppløftende relasjoner til ungdom, med spesiell fokus på kommunikasjon med de som befinner seg i risikosonen for å utvikle rus- og kriminalitetsproblematikk eller som er utsatt for traumer.

Avgjørende for at disse ungdommene får en sunn utvikling er at de oppdager og bruker sine egne positive drivkrefter, og får hjelp, støtte og inspirasjon til å holde retningen. Her vil du få virkemidler for å koble deg på og bygge relasjon, slik at det blir lettere å komme i posisjon for hjelpe dem med nettopp det.

Du vil få en innføring i tilnærminger og kommunikasjonsmetoder som kan skape anerkjennelse og trygghet, mer ro, entusiasme og optimisme. Disse er beregnet på en-til-en settinger og små grupper. Du kommer til å få mer innsikt i hvordan du kan bruke ulike måter å kommunisere på, for å formidle at eleven er signifikant, kompetent, godt likt, kan få til mer - og viktigst av alt, sørge for at eleven forstår det.

Agenda:
1) Hvem vil du være? Her ser vi på hvordan våre personlige egenskaper kan brukes for å posisjonere oss som en oppløftende ressurs - en person som det er givende å samhandle med.
2) Å koble seg på. En relasjon bygges, eller gjenopprettes, gjennom et utall øyeblikk, der du kobler deg på, og skaper en forbindelse. I denne delen ser vi på hvordan slike øyeblikk kan skapes.
3) Relasjonshjulet. Her ser vi nærmere på hvordan vi kan styrke våre forbindelser, håndtere de vanligste hindringene, og øke vår påvirkningskraft.

Selv om det er en lang rekke forhold som virker inn på samspillet vi har med ungdommene, så er kommunikasjon det eneste reelle virkemiddelet vi har. Ved å kommunisere på en måte som bygger oppløftende relasjoner, vil du ikke bare trygge ungdommene, men også legge til rette for et mer produktivt samspill, aktivere deres gode drivkrefter, og skape mer positivitet og glede.

Kursholder: Gregory Storm Gurvich

Gregory Storm Gurvich jobber som prosjektleder i Uteseksjonen i Oslo kommune, med fokus på unge i alderen 12-25 år. Han har også skrevet boken Brotherhood - en håndbok i arbeid med guttegrupper, på oppdrag for Kompetansesenter rus Oslo (KoRus). Gregory har lang erfaring med oppsøkende arbeid, oppfølging av unge som begår gjentatt kriminalitet, samt arbeid med guttegrupper. Han holder kurs om kommunikasjon med tenåringer både for ansatte i sosialsektoren og foreldre.

Han har tidligere jobbet som seksjonsleder for Kriminalitetsforebyggende team i Oslo kommune, Bydel Søndre Nordstrand. Før dette jobbet han med oppsøkende ungdomsarbeid i Oslo kommune Bydel Frogner, Oppegård kommune, og BUP Vest. Gregory brenner for å hjelpe til å bedre relasjonene mellom generasjoner, og for å styrke unge mennesker.