Nettkurs: SkatteFUNN - fra idé til utbetalingKursarrangør: Sticos AS
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Når du selv vil
Pris: 2040

Det er flere SkatteFUNN- og Innovasjon Norge-prosjekter nå enn noensinne. Mange sliter med å få oversikt over regelverket for å kunne utnytte sitt fulle potensial tilknyttet SkatteFUNN-tilskuddet. I dette kurset får du vite hvordan du skal forholde deg til regelverket innenfor SkatteFUNN.

Vi ser nærmere på den ytre rammen for SkatteFUNN. Hvem kan søke og hva skal til for å ha rett på SkatteFUNN-midler? Hvilke kostnader kan inngå i beregningsgrunnlaget for SkatteFUNN? Vi går videre inn på søknadsprosessen opp mot Forskningsrådets krav. Til slutt ser vi på hvordan foretaket skal kreve fradraget. Hvilke krav stilles til prosjektregnskapet? Hvordan fyller du ut skattemeldingen? Vi går videre gjennom regnskapsføring av tilskuddet og omtaler også revisors rolle ved attestasjon.

Kurset inneholder en gjennomgående praktisk case hvor vi møter regnskapsføreren Ingvild. Hennes kunde, Havmiljø AS skal utvikle en robot som skal rense havet for plast. I den forbindelse skal hun gi råd til Havmiljø AS vedrørende alle de tre trinnene i SkatteFUNN-prosessen og dette skal vi hjelpe henne med.

Kurset er omfattende og går i dybden problemstillingene i regelverket. Det vil i deler av kurset være en fordel med noe regnskapsforståelse. Kurset er oppdatert i henhold til de nye regelendringene som gjelder fra og med 1. januar 2020, samt tolkningsuttalelser fra Skatteetaten til og med 26. februar 2020.

Innhold

• Introduksjon til kurset
• Del 1 - Rammen for SkatteFUNN
- Hvilke foretak er innenfor rammen?
- Hvilke prosjekter og aktiviteter er innenfor rammen?
- Hvilke kostnader er innenfor rammen?
- Hva er rammen for størrelsen på beregningsgrunnlaget?
• Del 2 - Søknadsprosessen
• Del 3 - Hvordan kreve fradraget
• Oppsummering
• Avslutning

Kursnivå: Viderekommende

Kursholdere: Elin Petersen og Emma Nilsen Vonen.

Et kurs er personlig, og du vil ha det tilgjengelig i 3 måneder fra kjøp.

Ofte stilte spørsmål om nettkurs: https://www.sticos.no/kurs/nettkurs/faq

Eksamen / sertifisering

Autorisasjon

Regnskapsfører: 1 time finansregnskap, 4 timer skatt/avgift
Revisor: 1 time finansregnskap, 4 timer skatte- og avgiftsrett