NDT Ultralydprøving (UT) - nivå 1



Kursarrangør: Kiwa Kompetanse
Sted: Rogaland, Stavanger
Rogaland
Kursadresse: Forusparken 22, 4031 Stavanger (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 8 dager
Pris: 27.758

Vi tilbyr kurs om NDT Ultralydprøving (UT) - nivå 1. Ultralydtesting (forkortes til UT) er en av testmetodene innen NDT (Non destructive testing), eller det vi på norsk kaller Ikke-ødeleggende prøving.

Med UT undersøker vi materialer for skjulte feil ved hjelp av lydpulser som sendes inn i materialet og reflekteres fra eksempelvis defekter. Metoden kan brukes på metaller som jern, stål og aluminium, samt andre materialer som betong, plast og kompositter og brukes blant annet til å avdekke bindefeil og sprekker, lamineringer, volumetriske feil som slagg, porer, samt til tykkelsesmåling.

Du må være sertifisert av et akkreditert sertifiseringsorgan, for å kunne bedømme objekter og skrive rapporter som kan godkjennes internasjonalt. Vårt kurs tilfredsstiller kravene til NS-EN ISO 9712/ Nordtest og avsluttes med sertifiseringseksamen. Erfaringsmessig stiller våre kursdeltakere godt forberedt til eksamen og dette resulterer i at vi kan skilte med en høy stå-prosent på kurset.

Innhold:
Kurset oppfyller kravene i iht. NS-EN ISO 9712 / Nordtest og baserer seg på vårt eget kurshefte. Undervisningen er praktisk rettet og veksler mellom forelesning, plenumsdiskusjoner og spennende praktiske oppgaver.

Du lærer blant annet om:
• Grunnleggende teori om ultralyd
• Regelverk, forskrift og veiledning og andre relevante standarder
• Ultralydteknikker og utstyrsoppsett
• Kalibrering av utstyr
• Sikkerhet og HMS
• Kontroll og detektering av materialfeil
• Rapportering av resultater

Eksamen og sertifikat:
Eksamen avholdes første dag i uken etter kursslutt. Erfaringsmessig stiller våre kursdeltakere godt forberedt til eksamen. Etter fullført kurs mottar du kursbevis fra Kiwa. Sertifikat utstedes av et akkreditert sertifiseringsorgan etter fullført kurs, bestått eksamen og opparbeidet påkrevd praksistid.

Målgruppe for kurset:
Deg som skal jobbe med kontroll av anlegg i drift, med hensyn på driftsinduserte skader som sprekker og korrosjon eller som skal kvalitetssikre at sammenstilling / sveising av rør, beholdere og stålkonstruksjoner tilfredsstiller gitte krav og spesifikasjoner.

Opptakskrav:
• Det er ingen opptakskrav utover at du må være fylt 18 år for å delta på kurs

Muligheter etter endt kurs:
Vårt mål er å gi deg et grundig innblikk i alle relevante områder og sentrale begrep og prinsipp innen UT nivå 1, slik at du kan utføre ultralyd i industrien.

Strenge krav til oss som kursarrangør:
Vi er godkjent kursarrangør i henhold til de krav som stilles i NS-EN ISO/IEC 17024. Dette betyr at vi innfrir strenge krav til kursinnhold, HMS, utstyr og kursholdere.

Vis flere tilsvarende kurs: