Utdanning i mobilisering og justering av ledd (hund)



Sted: Hedemarken Hestesenter
          Hedmark, Ringsaker
Kursadresse: Dælivegen 150, 2380 Brumunddal (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 6 måneder
Pris: 25.900

Vi tilbyr utdanning i mobilisering og justering av ledd for hund. For å ta denne utdanning må du ha en utdanning som inneholder mye anatomi / fysiologi og undersøkelse av hund fra før. Ta kontakt med oss for å se om du kan få godkjent din utdanning.

Innhold:
Vi har laget en serie med svært trygge, skånsomme metoder du kan mobilisere og justere ledd på uten å kunne volde skade på hunden. Metodene er svært milde men effektive og du vil garantert ha like mye glede av dem i din terapeuthverdag som hundene du behandler.

Dette vil du lære om:
• Inngående anatomi og fysiologi om knokler og ledd, spesielt rygg
• Undersøkelsesmetoder, teori og praksis
• Journalføring (for de som ikke har kurs i dette fra før)
• Nevrologi
• Nevrologiske undersøkelser
• Palpasjonsteknikk
• Behandling av leddene i frambein og bakbein
• Behandling av leddene i ryggen
• Lidelser i ryggen
• Div. lidelser i nervesystemet
• Skade- og sykdomslære (vekt på bevegelsesapparatet)
• Forelesning om nevrologi

Slik foregår studiet:
Mobilisering og justering er en halvårig påbyggingsutdanning. Utdanningen består av nettbaserte studier med teori og praktiske videoer. Du studerer på egenhånd i tillegg til regelmessig oppfølging av lærer.

Dette utgjør:
• Online artikler, videoer, illustrasjoner m.m.
• Månedlige lekser (ikke i juli og desember)
• Regelmessige forelesninger med lærer eller som opptak
• Eksamener og oppgave (se mer lenger ned på siden)

Vi har også 2 praktiske samlinger som varer i 3 - 4 dager, som er obligatoriske å delta på. Du filmer og skriver dine lekser og får tilbakemelding regelmessig. Noen av leksene er obligatoriske, mens noen er frivillig. Vi bruker læreportalen Itslearning. Itslearning er et profesjonelt skoleverktøy. Her kan du og lærer kommunisere via et lærerforum og faglige ting, eller via private meldinger dersom det gjelder personlige ting.

I tillegg har du tilgang til et klasseforum hvor du kan kommunisere med de andre i klassen og diskutere fag. Vi har også en kundeservice som er åpen 3 dager i uken. På forelesninger med lærer kan du stille spørsmål, og se praktiske demonstrasjoner der vi har ansett det relevant. Det å studere online eller hybrid online + praktiske samliner betyr for deg færre reiser og oppholdsutgifter, og studiene kan tas i eget tempo (innen visse rammer) slik som det passer for deg!

All onlineundervisning er / blir filmet, også alle teknikker vi går gjennom på praktiske samlinger slik at du i tillegg til å være med på forelesninger og spørretimer online, kan se videoer igjen og igjen mens du øver hjemme! Vi har live forelesninger med lærer regelmessig, men det vil også kunne bli delt opptak av forelesninger som skal sees innen visse perioder i studiet. Studier viser faktisk at studenter med tilgang på online materiale gjør det BEDRE enn studenter som kun studerer PÅ en skole. Vi ser frem til at du blir med!

Onlinedelen:
Du får tilgang til en læreportal med alt onlineinnhold med en gang du melder deg på. Den inneholder 2 omfattende moduler med fag. Du kan starte studiene i onlinedelen med en gang du melder deg på - noe som gjør at du kan begynne å lese selv om lærertilgangen starter senere. Det koster ikke noe ekstra å begynne før. Onlinedelen har oppfølging med lærer regelmessig. Hele studiet gjennomføres over ca 6 mnd.

Praktisk undervisning:
I den praktiske delen er du på skolen 2 ganger a 4 og 3 dager med lærer. Du skal underveis i utdanningen igjennom en skriftlig eksamen samt gjennomføre avsluttende eksamen (praktisk-teoretisk).

Lærere: Line T. Østerhagen og Nicolina Green

Line T. Østerhagen (online lærer):, cert. hestemassør, hesteterapeut, laserterapeut, akupunktør Bac, hundemassør, menneskemassør, medisinsk utdanning med fordypning i funksjonell anatomi m.m. Nicolina Green (praktisk undervisning): hundeinstruktør, hundemassør, rehabiliteringsterapeut, mobilisering/justering m.m.

Studiemateriell og forsikring:
Studiemateriellet består av en rekke materiale som du får av oss, men vi bruker også tilleggslitteratur. Denne tilleggslitteraturen må du ha ved studieoppstart:
• Veterinary Anatomy of Domestic Animals
• Sterk og sprek hund - i hverdag og prestasjon

I tillegg har vi noe litteratur som anbefales. Mer detaljert info om pensum får du når du melder deg på studiet. De to eksterne pensumbøkene må kjøpes utenom studieavgiften. Prisene fra de som selger bøkene kan variere noe fra år til år. Frist for å kjøpe pensum: Du bør ha kjøpt pensumbøkene innen 1 august samme året som læreroppfølging begynner.

Ulykkesforsikring:
Alle elever må inneha egen ulykkesforsikring under utdanning ved skolen. Vanlig pris på en slik forsikring er gjerne på rundt 2.000 kr per år. Priser kan imidlertid variere fra år til år og mellom selskapene. Bekreftelse fra forsikringsselskap leveres til skolen i its learning skoleportal, som du får tilgang til i juni det året skolen starter opp med undervisning.

Ansvarsforsikring:
Skolen forsikrer deg så lenge du kun studerer. Om du har kommet så langt at du har begynt å ta betalt for praksisbehandlinger (dette er frivillig), må du ha egen ansvarsforsikring.

Hano Journalprogram:
For at du skal bli god på å føre journaler, er dette en del av treningen under studiet. Din journal er ditt "visittkort". Elever hos oss får et vesentlig avslag på ordinær pris. Journalprogrammet må kjøpes før du begynner med de praktiske samlingene. Du kan benytte et annet journalprogram enn Hano. Kravet er at journalsystemet må tilfredsstille norske lover og regler i henhold til journalføring.

Målgruppe for kurset:
Utdanningen retter seg imot deg som ønsker å få mer kunnskap om arbeid med stive og låste ledd. Veterinær, dyrepleier og hundemassør (utdannet via NHT) er garantert godkjent.

Eksamen / sertifisering:
Underveis må disse oppgaver og eksamener gjennomføres:
• Regelmessige lekseinnleveringer hvor noen er obligatoriske mens noen lekser er frivillig
• 1 teoretisk online eksamen
• Avsluttende eksamen på skolen (praktisk-teoretisk)

Diplom:
Diplom oppnås etter at alle lekser og eksamener, både avsluttende og teoretiske onlineeksamener, er godkjent. I tillegg må man ha vært på alle samlingene. Det må også være 90% tilstedeværelse.