Mindfulness Qigong i BergenKursarrangør: Global Atlantic
Sted: Bergen sentrum
          Hordaland, Bergen
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Vinter Vår 2019 ,Ta kontakt for informasjon

Vi tilbyr kurs i mindfulness med Qigong i Bergen. Qigongsystemet «Foreningen av Himmelen og Jorden». Lær et urgammelt Qigongsystem hvor Mindfulness er en sentral del i øvelsene.

Qigongsystemet Himmel og Jord:
Navnet beskriver egentlig det å forene energistrømningene ovenfra (Himmelen) og nedenfra (Jorden) i kroppen din.

Mindfulness:
Basis for Qigong har i tusener av år, vært et fullstendig oppmerksomt nærvær, våkenhet og bevissthet. I dette systemet vil vi styrke, og fremme evnen til å flytte oppmerksomheten og bevisstheten inn i kroppen, og inn i kroppens energidomene. Derifra styrker og utvikler vi den delen av det mentale, som kineserne kaller ” Yi ”. Dette kurset er en døråpner til å direkte oppleve, erfare og sanse deg selv, og den fantastiske menneskekroppen, på en ny måte.

Mindfulness in motion:
Siden bevegelsene er relativt enkle, rytmiske og repeterende, er det atskillig lettere å holde en tilstand av Mindfulness uavbrutt, enn i øvelser som er mer komplekse. Qigongsystemet «Foreningen av Himmelen og Jorden» består av 2 sirkulære, rytmiske bevegelser med armene ledsaget av en kontrollert bøying av ryggraden. Øvelsen blir utført i en stående stilling uten å gå fremover, men inneholder et forover og bakover vektskifte mellom hælen og puten av foten.

Øvelsene inneholder prosedyrer for en pulserende åpning og lukking av leddene uten å bruke muskelspenninger. Systemet er spesielt nyttig for rygg, nakke og leddproblemer, hjelper til med å roe stress. Det kan også øke sirkulasjonen av veskestrømmer i kroppen, som lymfe, blod og leddveske, og har en gunstig effekt på ryggsøylen. Det er relativt lett å lære, kan praktiseres på en liten plass og kan også utføres sittende. Det er meget nyttig for de som arbeider foran datamaskiner.

På kurset vil vi gjennomgå:
• Bevege Qi
• Åpning og lukking
• Forening av Yin og Yang
• Pulsering er Universes rytme

Målgruppe for kurset

Alle som ønsker kurs i mindfulness med Qigong

Nivå:
• Passer for nybegynnere og viderekomne