Middelalderretreat, kalligrafi, fargepigment, bladgull m.m.Sted: Raulandsakademiet
          Telemark, Vinje
Kursadresse: 3864 Rauland
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 4 dager
Pris: 4.200
Neste kurs: 01.10.2020 | Vis alle kursdatoer

«Gåsefjøra skrapar mot pergamentet og vakre middelalderbokstavar prydar sidene. Bladgull lyser i skin fra levande ljos.Mineral vert knust til pigmentpulver og bearbeidd til farge. I bakgrunnen høyrer ein gregoriansk song.

Ei stemning som denne kunne ein finne i eit av dei mange scriptoria i middelalderen.

På dette kurset tek me deg med på ei reise attende i tida . Du får lære skrifta Gotisk textura, skrive med breidpenn laga av gåsefjør, legge bladgull og laga farge. Det vert lagt opp til skriveøkter i rolege omgjevnader der du får trene på bokstavar og skriveteknikk. Kvar dag vert det verkstadøkter der du får lage utstyr og reiskapar som var i bruk i eit scriptorium.» Kurset høver for alle.

For viderekommere vil det i år bli tilbud om å lage sitt eget blekk av eikegalle(svart) og valnøttskall (brunt), samt lage egne malepensler. (vi skal bruke dyrehår, fjør,lintråd og tre…)

Mål:
Dette er både et kurs og en retreat. Vi skal kjenne på roen det gir å fordype seg i å skrive bokstav for bokstav både i stillhet og til gregoriansk musikk…kanskje kan midelalderens mindfulness gi oss moderne mennesker noe også? Vi skal oppleve gleden ved

å skape noe med våre egne hender… vår egen gåsefjær til å skrive med, farger til å illustrere med og et lite blekkhus i bein og tre…Innhald/dagsplan:
På dette kurset får du innblikk i:
• Hvordan så middelalderens manuskripter ut? Skriften, illustrasjonene, innholdet i
• tekstene.
• Hvordan ble de laget? Hvem laget dem?
• Hvilke materialer brukte de?

Målgruppe for kurset

Spesielle krav:
Det er ingen krav til forkunnskaper. Men interesse for kalligrafi og nysgjerrighet på middelalderens manuskripter og hvordan de ble laget er et godt utgangspunkt!

Kursmateriell

Kursdeltakerne får låne alt de trenger av utstyr og

verktøy fra kurslærer. Det blir også en materialpakke med alt du trenger(gåsefjær,papir,pergament,blekk, fargepigmenter, bladgull,bein og tre til å lage blekkhus og kurskompendium) Materialpakka koster kr. 400,-.

Vis flere tilsvarende kurs: