Merking og allergenerKursarrangør: Fagakademiet
Sted: Fagakademiet region sør
          Buskerud, Drammen
Kursadresse: Øvre Storgate 9, 3018 Drammen (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 1 dag
Pris: 2.650

Vi tilbyr kurs i merking og allergener. Kurset vil gi en gjennomgang av merking av mat slik at produktene til en hver tid tilfredsstiller gjeldende regelverk i forhold til næringsdeklarasjon, allergimerking og helsepåstander.

I desember 2014 ble det innført nye regler for merking av mat i Norge. Målet er å gjøre det enklere for forbrukerne å lese og forstå hva maten inneholder. Den nye matinformasjonsforskriften erstatter både merkeforskriften og næringsdeklarasjonsforskriften. De generelle merkekravene trådte i kraft 13. desember 2014, mens kravet om næringsdeklarasjon på de aller fleste matvarer trådte i kraft 13. desember 2016.

Allergimerking av matvarer er i noen tilfeller livsviktig, og det krever at håndtering av mat uten allergener stiller store krav til produksjon. Helse- og ernæringspåstander gir informasjon om en matvares innhold av visse næringsstoffer. Hvilke påstander kan vi bruke - hvilke er godkjente påstander.


Innhold:

Matinformasjonsforskriften:
• Regelverk, hva kreves
• Gjennomføring i praksis, hva gjør jeg

Allergener og helsepåstander:
• Regelverk, hvordan merke riktig
• Hvilke allergener har vi
• Gjennomføring i praksis

Ernærings- og helsepåstander:
• Hva er det
• Hva kan vi deklarere som en påstand


Foreleser: Mette Juberg

Mette Juberg, mattrygghet- og kvalitetssjef i Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund. Hun er utdannet Næringsmiddelteknolog i 1987 og har lang og bred erfaring fra næringsmiddelbransjen. Mette har holdt mange HACCP-kurs for oss og er en dyktig og humørfylt kursholder!

Målgruppe for kurset

Personer som arbeider med matproduksjon i kantiner og storkjøkken, hvor man er forpliktet til å ha kunnskap om næringsdeklarasjoner, allergener og helsepåstander.

Vis flere tilsvarende kurs: