Mediyoga for bedrifterKursarrangør: Livsendring
Sted: Hele landet, Ta kontakt for avtale
          
Kursadresse: Messepromenaden 4, 0279 Oslo (kart)
Type:Bedriftsinternt / Større grupper
Undervisningstid: Ta kontakt for avtale
Pris: Avtales

Livsendring tilbyr kurs i Mindfulness og MediYoga for bedrifter. En kan velge mellom rene kurs i enten Mindfulness eller Mediyoga eller en kan velge en kombinasjon (anbefalt). Kombinasjonskursene består av forelesninger, praktiske øvelser og refleksjon og dialog blant kursdeltakere.

Innhold
Kursene kan skreddersys til ulike grupper og bedrifter, og varigheten kan variere fra halvdagskurs til kurs som går over flere uker (anbefalt). Det er også mulig med en-til-en trening i Mindfulness og/eller Mediyoga.

I MediYoga:I
MediYoga er utviklet i Sverige og målet er blant annet å forebygge sykdom og helseplager. Mediyoga passer for alle mennesker. Det er en myk, meditativ yoga med pusteøvelser, myke og enkle bevegelser og meditasjon. For kurs i bedrift vil det være fokus på øvelser for nakke, skuldre, rygg og stress. Det er mulig å gjøre de fleste øvelsene sittende på stol om ønskelig.

Det er mye forskning på MediYoga, blant annet på stress, rygghelse, høyt blodtrykk og hjerterehabilitering. En publisert studie fra 2013 på Karolinska Instituttet sammenlignet MediYoga, tradisjonell fysioterapi og besøk hos ryggspesialist. Resultatet viste at MediYoga er den mest kostnadseffektive metoden mot uspesifiserte ryggsmerter.

En svensk studie ved hjerteintensiven på Danderyds sykehus i Stockholm viste tydelig at MediYoga minsker risikoen for hjerteinfarkt. Siden januar 2010 har Danderyds sykehus brukt Medisinsk Yoga som en regulær del av rehabiliteringen av sine hjertepasienter. Det er også dokumentert effekt på at MediYoga kan bidra til å redusere stress.

Eksempler på kurs og pris:
• Mediyoga over 5 ganger (ca. en time per gang) Pris: 8,900,-
• Mindfulness og Mediyoga-kurs over 5 uker i(ca. 2,5 timer per gang) Pris: 27,000,-

Pris kan variere avhengig av hvor bedriften befinner seg. Det anbefales å holde antall deltakere til under 15 stk for tettere oppfølging, men det kan godt være større grupper.