Food Fraud / matsvindel - nettkurs



Kursarrangør: Aquatiq Consult
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: kl 08:30 - 12:00
Varighet: 2 dager
Pris: 5.800
Neste kurs: 14.05.2024 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr nettkurs om Food Fraud / matsvindel som består av 2 moduler. Økende grad av industrialisert og globalisert matproduksjon, handel og distribusjon, bringer matsvindel til Norge og til den enkelte virksomhet i større grad enn tidligere.

Innhold:
Derfor må alle som nå er eller skal sertifiseres mot krav i en GFSI-godkjent standard, gjennomføre en dokumentert sårbarhetsanalyse. Dette er krav både i BRC v 8 og versjon 5 av FSSC 22000. På dette kurset presenterer vi beste praksis for hvordan håndtere risiko relatert til matsvindel. Vi gjennomgår metodikk og viser metoder / verktøy som kan benyttes for å gjennomføre sårbarhetsanalyse i praksis.

Agenda:
• Oversikt over krav til sårbarhetsanalyse iht GFSI
• Introduksjon til matsvindel - begrepsavklaringer
• Gjennomgang av sårbarhetsanalyse i praksis med gruppeoppgave for å bli kjent med metodikk og bruk av verktøy
• Handlingsplaner og oppfølging (verifisering)
• Gjennomgang av praktiske metoder / verktøy som kan benyttes for å utføre sårbarhetsanalysen i matvarekjeden

Kurset vil gi deltagerne:
• Innføring i hva matsvindel og sårbarhetsanalyse er og hva som skjer ute i verden
• Kunnskap om hvordan strukturere og analysere innhentet informasjon
• Kunnskap om hvordan drifte systemet, dvs hvordan detektere og forebygge matsvindel lokalt i egen virksomhet og i matkjeden.
• Starthjelp i bruk av metodikk og verktøy

Målgruppe for kurset:
Kurset er rettet mot personell som jobber med kvalitet, innkjøp og forbedring

Eksamen / sertifisering:
For å motta kursbevis, må du delta på begge modulene