Matlagningsteknikker på 1-2-3



Kursarrangør: Kulinarisk Akademi
Sted: Kulinarisk Akademi - Mathallen ,2 etasje
          Oslo, Grünerløkka
Kursadresse: Vulkan 5, 0175 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: kl 17:00
Varighet: 3 timer
Pris: 1.500
Neste kurs: 21.01.2020 | Vis alle kursdatoer

Vår kokebok, Kok & Stek, er en rettesnor for tilberedningsteknikker. På dette kurset lærer du å behandle de ulike råvarene på en optimal måte og våre kokker gir deg alle sine beste tips og triks.

Ulike råvarer krever ulike varmebehandlingsmetoder, og vi guider deg gjennom jungelen av muligheter. Vi går gjennom teknikker som ovnsbaking, sous-vide, confitering, frittering, grilling og posjering.

Det blir en utfyllende introduksjon til de mest anvendte varmebehandlingsmetodene, og man lærer hvordan man bør behandle råvarene for å fremheve de beste smakene. Dere vil blant annet lære å lage sous vide bakt ribbe, stekt kongekrabbe og fritert kyllinglår, for å nevne noe. Etter introduksjonen deles kursdeltagerne i grupper og er selv med og lager ulike småretter med de forskjellige varmebehandlingsmetodene i fokus. Smårettene som blir laget smakes på underveis. Alle spiser det de selv har laget.

Slik gjennomføres kurset:
• Gjennomgang/demonstrasjon ved våre kokker
• Kursdeltagerne er med på tilberedelse av de ulike rettene og får smaksprøver underveis
• Varighet på kjøkkenseanse ca 3-4 timer


Etter kurset har du lært:
• Hva som kjennetegner de forskjellige varmebehandlingsmetodene og hva som skiller de fra hverandre
• Hvordan du best varmebehandler de ulike råvarene
• Hvorfor man varmebehandler råvarene på ulike måter
• Hvordan du kan se at råvaren er ferdig varmebehandlet

Bemerk: Som Ingrid Espelid har vi også jukset litt på forhånd med de tilberedningsteknikkene som tar lengst tid, men vil gjennomgå alle prosesser iløpet av kurset. På denne måten får vi mer tid til å gjøre alt det morsomme sammen.

Målgruppe for kurset

Antall deltagere: 12 - 22 personer

Kursmateriell

Kursavgiften dekker følgende:

· Råvarene under kurset
· Deltagende matkurs (ca. 3-4 timer)
· Oppskriftshefte
· Lån av forkle
· Utstyr under kurset
· Foredragsholdere
· Smaksprøver på mat underveis i kurset

Vi anbefaler alle deltakere å benytte komfortable sko samt arbeidstøy som du ville ha benyttet på ditt hjemmekjøkken.