Massasjeterapeut - påbygningKursarrangør: Axelsons Body Work School
Sted: Oslo, Sentrum
Oslo
Kursadresse: Akersgata 28, 0158 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: kl 09:00 - 16:00
Varighet: 4 samlinger
Pris: 36.000

Massasjeterapeut – en påbygning til utdannelsen diplomert massør. Som massasjeterapeut vil du få en mer omfattende medisinsk forståelse, samt lære nye teknikker.

Denne videreutdannelsen har flere fordypningsemner både praktisk og teoretisk. Utdannelsen er meget omfattende, og går nærmere inn på behandlingsformene Positional Release, også kalt Strain/Counterstrain, Revolving, nervesystemet, triggerpunkt, sykdomslære, idrettsmedisin og taping.

Utdannelsen til Massasjeterapeut består av 4 perioder / delkurs:
Positional Release (Strain/Counterstrain) – 5 dager
Ved hjelp av denne behandlingen får man den reflektorisk spente muskelen til å slappe av og den aktuelle ryggvirvelen kan korrigere seg selv. Metoden brukes mest for ryggproblematikk, men den er like effektiv og bra for nakke, skuldre, hofter og knær. Triggerpunkter: Myofasciale triggerpunkter er den vanligste årsaken til smerte utløst fra bevegelsesapparatet. Kurset gir en orientering om triggerpunktenes karakter og forekomst, hvordan man palperer og behandler dem. Eksempelvis kan det nevnes at en vanlig årsak til isijassmerter er triggerpunkter i en liten setemuskel. To dager elevpraksis på skolen. 15 timer dokumentert ekstern praksis.

Nervesystemet (anatomi, funksjon, skader) og Triggerpunkt – 6 dager
Hvordan kroppen registrerer og bearbeider ytre og indre stimuli. Hvordan tilpasser nervesystemet seg til endret stimulering? Hvordan setter man i gang, kontrollerer og avslutter bevegelser. Vi går også gjennom det autonome nervesystem, både den parasympatiske og sympatiske delen. Praktiske øvelser inngår som en viktig del av kurset, og CNS funksjon og oppbygning illustreres gjennom sykehistorier. Til slutt får du en gjennomgang av nervesystemets reparasjonsmekanismer.
Triggerpunkter er smertepunkter på spesifikke steder i all tverrtripet skjelettmuskulatur. Disse har du sikkert stiftet bekjentskap med når du har gitt behandling. Det er mye vi ennå ikke vet om triggerpunkter og i de senere år har det blitt gjort studier hvor man har kommet langt i å vite hva det er, hvordan de oppstår og hvordan de bør behandles.
Vi vet at triggerpunkter er symptomer på forstyrrelser i muskler, noe som betyr at vi må tenke lenger enn kun behandling av selve punktet.
Vanlige symptomer fra triggerpunkter er: hodepine, utstrålende armsmerte, som musearm, isjias.
Kurset tar for seg teori om triggerpunkter, praktisk arbeid med å finne punktene og mulige bakenforliggende årsaker. Presentasjon av ulike behandlingsmodeller med teknikker fra grunn- og fortsettelseskursene samt nye behandlingsmetoder. Bli en terapeut som følger med på utviklingen!

Sykdomslære, idrettsmedisin, taping – 7 dager
Akuttbehandling på bløtdelsskader og rehabilitering. En viktig del av dette kurset er forebygging av skader/plager fra muskel- og skjelettapparatet som har oppstått under idrett eller hverdagslig fysisk aktivitet. Kurset har også et stort fokus på å gi en dypere innsikt i mekanismen bak muskel- og leddproblematikk forårsaket av skade, feilbelastninger eller overbelastninger. Diplom: Etter avsluttet og godkjent utdannelse blir du diplomert Masssajeterapeut.

Revolving og Bodyreading – 6 dager:
En dyptgående behandlingsform som har til hensikt å korrigere muskulær ubalanse. Dette bidrar blant annet til å frigjøre respirasjonen. De strukturer man berører er bindevevshinner, dype muskelgrupper og mellomgulvet. Revolving er utviklet i løpet av en tiårsperiode av Richard Thörn. Body Reading: Metoden lærer deg å analysere kroppsmønstre og spenninger ut fra en persons bevegelser og holdning. Du får også lære deg de anatomisk grunnleggende kroppstypene. En dag elevpraksis på skolen under veiledning. 15 timer dokumentert ekstern praksis.

Kursmateriell

Kursavgiften inkluderer kursmateriell

Eksamen / sertifisering

Kursbevis mottas etter fullført og godkjent kurs