Massasjeterapeut - nervesystemet og triggerpunktKursarrangør: Axelsons Body Work School
Sted: Oslo, Sentrum
Oslo
Kursadresse: Akersgata 28, 0158 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for mer informasjon
Varighet: 6 dager
Pris: 9.000

Vi tilbyr kurs til massasjeterapeut - nervesystemet (anatomi, funksjon, skader) og triggerpunkt.

Kursinnhold:
Nervesystemet (anatomi, funksjon, skader) og Triggerpunkt. Hvordan kroppen registrerer og bearbeider ytre og indre stimuli. Hvordan tilpasser nervesystemet seg til endret stimulering? Videre gås det grundig gjennom hvordan man setter i gang, kontrollerer og avslutter bevegelser. Vi går også gjennom det autonome nervesystem, både den parasympatiske og sympatiske delen. Praktiske øvelser inngår som en viktig del av kurset, og CNS funksjon og oppbygning illustreres gjennom sykehistorier. Til slutt får du en gjennomgang av nervesystemets reparasjonsmekanismer.

Triggerpunkter er smertepunkter på spesifikke steder i all tverrtripet skjelettmuskulatur. Disse har du sikkert stiftet bekjentskap med når du har gitt behandling. Det er mye vi ennå ikke vet om triggerpunkter og i de senere år har det blitt gjort studier hvor man har kommet langt i å vite hva det er, hvordan de oppstår og hvordan de bør behandles.Vi vet at triggerpunkter er symptomer på forstyrrelser i muskler, noe som betyr at vi må tenke lenger enn kun behandling av selve punktet. Vanlige symptomer fra triggerpunkter er: hodepine, utstrålende armsmerte, som musearm, isjias.

Kurset tar for seg teori om triggerpunkter, praktisk arbeid med å finne punktene og mulige bakenforliggende årsaker. Presentasjon av ulike behandlingsmodeller med teknikker fra grunn- og fortsettelseskursene samt nye behandlingsmetoder. Bli en terapeut som følger med på utviklingen!

Målgruppe for kurset

Forkunnskaper:
• Diplomert Massør fra skole godkjent av Norsk Bransjeråd for massasje. I tillegg anbefales grunnmedisinske kunnskaper. Disse kan tilegnes parallelt med utdannelsen ved Helsehøyskolen.

Kursmateriell

Kursavgiften inkluderer litteratur

Eksamen / sertifisering

Kursbevitnelse mottas etter fullført og godkjent kurs