Mangfold og dilemmaer i barnehagen - nettkurs



Kursarrangør: BRO AOF
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: kl 17:30 - 19:30
Varighet: 2 timer
Pris: 990

Vi tilbyr nettkurs om mangfold og dilemmaer i barnehagen. Rammeplanen har klare føringer om mangfold og hvordan det skal synes i barnehagen. Men hva gjør vi i praksis - hvordan får vi det til i hverdagen? Å jobbe i barnehage med barn med ulik språkbakgrunn og fra ulike kulturer er utfordrende.

Innhold:
Hvordan når vi frem til alle og bidrar til å skape inkluderende fellesskap, forståelse og respekt? Hvordan håndterer vi små og store praktiske utfordringer når hverdagens rutiner og aktiviteter gir grunnlag for misforståelse og konflikt? Kursholder presenterer erfaringsbaserte verktøy og metoder som vil bidra til ny kunnskap og gi ideer til alternative måter å løse hverdagens utfordringer i barnehagen.

Agenda:
• Hvordan møter vi foreldre og barn med annen kulturell bakgrunn enn oss selv
• Hvordan kan vi løse dilemmaer mellom individuelle behov og gruppas behov
• Hvordan gjøre nye barn og foreldre trygge i barnehagen når vi ikke deler felles språk og / eller kulturell bakgrunn
• Hvordan håndtere at et barn har «fri» hver turdag
• Hva gjør vi om en foresatt nekter barnet sitt å gå i teater
• Hva gjør vi når foreldre ikke vet hva en foreldresamtale er

Kursholder: Cathrine Bull Thorshaug

Cathrine Bull Thorshaug er utdannet barnehagelærer med videreutdanning i veiledning, migrasjonspedagogikk og dans, samt hovedfag i barnehagepedagogikk. I tillegg er hun ICDP-veileder. Cathrine har lang erfaring fra barnehage og har gjennom mange år arbeidet spesielt med flerspråklige og flerkulturelle barn og familier. Dette arbeidet har gitt henne verdifulle erfaringer med verktøy og metodikk som kan være nyttig for alle som jobber med mangfold og fellesskap i barnehagen. Cathrine er medforfatter av boka «Rytmehuset» (2007), og forfatter av «Mangfold og dilemmaer i barnehagen» (2022).

Målgruppe for kurset:
Alle som jobber i barnehagen

Opptakskrav:
• Ingen krav til forkunnskaper