Maleri for nybegynnere (dagtid)Kursarrangør: Nydalen Kunstskole AS
Sted: Nydalen Kunstskole
          Oslo, Nydalen
Kursadresse: Gjerdrumsvei 17, 0484 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Tirsdager, kl 09:30 - 12:30
Varighet: 12 dager
Pris: 5.900

Vi tilbyr malekurs i Maleri for nybegynnere - malerkunstens grunnleggende kokebok og ABC. Kurset gir deg en rekke erfaringer og oppdagelser av sanselighet, kreativitet og læring.

Innhold:
Du introduseres til de grunnleggende byggestenene som maleriet består av som fargeblanding og fargelære, strøk og flatene i bildet, komponering og billedutvikling. Det er her alt starter, i kunsten ABC. Egentlig er det slik at vi kunstnere holder på med de samme byggesteinene enten vi er nybegynnere eller har holdt på i 40 år. Det er noe helt basalt ved det en lærer på nybegynnerkursene.

Det er som de grunnleggende elementene i språket vårt. Når du går inn i dette kan du få glede av kunst på alle nivåer, det hele handler om penselbruk, fargeblandinger, klanger, flater og komponering. Så enkelt og så vanskelig. Men på kurset «skreller vi vekk» alt unødvendig og gjør kompliserte ting forståelige på en kreativ måte. For å lære om maling, når du er helt nybegynner, er det lurt å starte i litt tegning, det handler om en upretensiøs tilnærming til observasjon og følsomhet i bruk av linjer, pensler, farger og utstyr.

Her tas du i hånden og får en skikkelig introduksjon og det legges vekt på tilstedeværelse og innlevelse i det du lærer og det du er. Du lærer mye om hvordan farger og flater bygger opp bildene dine og om hvordan du komponerer. Kursets siste del fokuserer på at du bruker alt du har lært, på en personlig måte, i et maleri. Kursets målsetning er at du får selvfølelse til og glede av å skape egne bilder.

Lærer: Heidi Øiseth

Målgruppe for kurset

Kurset passer for alle nybegynnere og deg som har malt litt fra før, for eksempel tatt Kreativt Maleri 1.

Kursmateriell

Kursavgiften inkluderer materialer