Fagbrev malerfaget - teori til fagprøven



Kursarrangør: AOF Norge
Sted: AOF Innlandet
          Hedmark, Hamar
Kursadresse: Torggata 91, 2317 Hamar (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: kl 17:00 - 21:00
Varighet: 80 timer
Pris: 23.900

Vi tilbyr fagbrev i malerfaget - teori til fagprøven. Har du lang erfaring fra praksis og ønsker å få dokumentert hva du kan? Det er aldri for sent å få papirer på kompetansen din. Teori til fagprøven er første steg på veien.

Informasjon:
Malerfaget er en komprimert utdanning spesielt tilpasset voksne. Opplæringen bygger på læreplanene for Vg1 Bygg- og anleggsteknikk, Vg2 Overflateteknikk og Vg3 Malerfaget (hovedområde).

Faginnhold:
1) Produksjon:
• Hovedområdet handler om overflatebehandling av ubehandla og behandla underlag, både utvendig og innvendig. Det omfatter også vurdering av egenskaper, tilstand og bruksområde for underlaga. Val og bruk av verktøy og materiale inngår også i hovedområdet. Helse, miljø og tryggleik og kvalitetssikring står sentralt.

2) Bransjelære:
• Hovedområdet handler om materialkunnskap og produksjonsutstyr. Bruk av rettledninger, tegninger og oppmålingsverktøy som grunnlag for arbeid og dokumentasjon inngår i hovedområdet. Kundebehandling og yrkesetikk inngår også, i tillegg til faghistorie og hvilken plass faget har i samfunnet.

Finansiering:
Studiet er godkjent av Lånekassen, og man kan derfor søke om lån og stipend. Dersom du er medlem i en fagforening vil du i mange tilfeller kunne søke om stipend til utdanning. En del fagforeninger gir stipend gjennom LOs Utdanningsfond. Stipendsatsen for teori til fagbrev kurs for praksiskandidater hos LOs utdanningsfond er for tiden kr 10.500,-. Har du ikke rettigheter i LOs utdanningsfond har blant annet Fagforbundet og Handel og kontor egne stipendordninger. Ta kontakt med din fagforening for å få mer informasjon om dine muligheter.

Målgruppe for kurset:
Opplæringen retter seg mot voksne som ønsker å utdanne seg til maler

Opptakskrav:
• Det er ingen krav til forkunnskaper for kurset, men det er en fordel om deltakeren har nærmere 5 års erfaring fra yrket. Språknivået til deltakeren anbefaler vi bør være på B1 (CEFR) eller høyere.

Vis flere tilsvarende kurs: