Malekurs i Umbria, Italia på il ConventoKursarrangør: Ellen Eikenes
Sted: Centro Soggiorno Studi Abbazia di San Pietro in Bovara 06032 Trevi (PG) – Italy
          Utlandet, Italia
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 7 dager
Pris: fra 13.500

20-timers malekurs med billedkunstner Ellen Eikenes i Italia, på klosteret il Convento i Umbria. Studie- og feriestedet Abbazia di San Pietro utenfor landsbyen Trevi, 14 mil nord for Roma. Tema for kurset: komposisjon: farge, form, rom og linjer.

Til høstens malekurs på det gamle klosteret, Abbazia di San Pietro, eller il Convento, skal vi ha med oss den fargerike og dyktige kunstneren, Ellen Eikenes, som vår lærer!
Info: www.elleneikenes.com

Ellen Eikenes er profesjonell kunstner, og kommer fra Ås, hvor hun til daglig bor og arbeider på sitt atelier. Jeg gleder meg nå til å introdusere henne for Umbria, og «Italias grønne hjerte»!

Dette er et sted omgitt av historisk sus. Det sies at Frans av Assisi har overnattet her.
(NB. Maleri derfra, av Giotto, kan sees i Basilicaen i Assisi), men klosteret fikk også en gang i tiden, et uønsket besøk av Napoleon, som jaget munkene av gårde. Nå har imidlertid kampene gitt seg, og vi kan oppleve ro og harmoni på dette stedet, der det ligger omgitt av olivenlunder og vakker natur.

Vi nyter daglig, nydelig «kortreist»/«ikke-reist» mat, som kokkene på kjøkkenet tryller frem, og som vi oftest nyter utendørs. Ja, da mener jeg nyter! Vår nærmete nabo er den sjarmerende fjellbyen, Trevi, som vi gjerne avlegger et besøk i løpet av vårt opphold – til fots, eller med taxi (ikke inkludert.) En fin tur i gjennom olivenlunden.(3 km).

Denne gangen skal vi også ha en heldags utflukt til Assisi, hvor vår dyktige, kunnskapsrike guide møter oss ved bussen. Guiden tar oss med omkring til mange av stedene hvor «Frans av Assisi» en gang vandret, så denne formiddagen, skal vi gå «i Frans sine fotspor»!

Assisi er en spennende by med mye gammel historie og kultur, trange gater og smug, og kirker i alle former og fasonger. Vi har også den store borgen, «Rocca Maggiore», ruvende over oss. Den som tar turen dit, blir belønnet med et vidt, og vakkert utsyn over byen og dalen (NB: Gode sko!). Kan være et fint sted å nyte lunsjen, dersom man har medbragt, eller kanskje et forslag til aktivitet, hvis man venter på at butikkene skal åpne igjen etter lunsj.

Foto fra tidligere besøk i A
ssisi, og tidligere opphold på il Convento, kan du se på mine sider: www.mayleikanger-kunst.biz/45359576 og www.mayleikanger-kunst.biz/58117896

Priser:
Enkeltrom: NOK 13.500,-
Pr. pers. i dobbeltrom: NOK 11.450,-
En pers. i dobbeltrom: NOK 14.400,- (begrenset antall)
Rom for fire, pr. pers. NOK 9.400,-

Prisene inkluderer: Opphold, 7 netter. Alle måltider. Vin til måltidene.
Buss tur/retur Fiumicino flyplass, (ca. 14 mil). Guide som møter på flyplassen (v/ bagasjebåndet!). Heldags utflukt m/buss og guide.
Vi kan oppleve at mindre, og uforutsette beløp kan tilkomme, men unntaksvis!

Flyreisen:
Flyreisen er ikke inkludert. Må ordnes av den enkelte, og ankomst Fiumicino (FCO) / Leonardo da Vinci, bør helst være kl. 13 - 13.30. Senest kl. 14, da vi har buss som venter.

Ved senere ankomst som eneste mulighet, ta kontakt.
Hjemreise 5. sept. Her anbefales, hvis mulig, å bestille returbilletten med avgang fra FCO i 13-tiden eller senere. Eventuelle trafikkproblemer må tas i betraktning på vegen inn mot Roma, men dersom man må ha en tidligere avgang, skal også det la seg ordne.

Kursavgift:
Kursavgift kr. 2500,- / 20 timer, som faktureres direkte av lærer. Forfall: 15. juni.

Betalingsinfo.:
Betingelser ser du på www.italiafrelst.no
Medlem i reisegarantifondet, RGF, og teknisk ansvarlig for våre reiser til Italia. Les under «Betingelser».

Materiell:
Fullstendig oversikt over det du trenger å ha med, sendes ut etter påmelding, og i god tid før avreisen. Dette samordnes av Ellen og May.

Da vi først er i italia - hva med 10 dager, i motsetning til bare 7?
Det har du muligheten til å oppleve nå, – dersom du blir med oss til SPOLETO, «Italias vakreste fjellby». Tid: 26.- 29. august, d.v.s. før malekurset. Kun 8 plasser. Har bestilt rom for 8 personer, på et hotell som ligger like oppunder Rocca Aboronziana. Se link på min side www.mayleikanger-kunst.biz / SPOLETO.

Der ser du også bilder av den store borgen, og bebyggelsen nedenfor. Vi skal ha taxi som møter oss på flyplassen ved ankomst, og tar oss opp til hotellet i Spoleto. Et vakkert sted hvor vi har hele byen under oss. Vi bor nær akvedukten som ble bygget i romertiden, og som sørget for vannforsyning til byen, fra fjellene. Helst tidlig ankomst til Fiumicino den 26. august. Bestill gjerne med Norwegian kl. 07.10 fra Oslo. Ved avreise fra Spoleto, den 29. avtaler vi, slik at vi kan bli med bussen som er undervegs fra flyplassen med resten av gruppen, slik at alle ankommer klosteret samlet.
Hjertelig velkommen med oss til ITALIA! Hilsen Ellen og May!

Målgruppe for kurset

Glade og interesserte mennesker i alderen 20 - 80.

Kursmateriell

Kursmateriell:
Kursmateriellet bringer du med deg.
For skisser og notater:
A4 blokk tegnepapir, 3B blyant, viskelær, blyantfarger eller oljepastellfarger.
Du kan også bruke akvarellmaling til skisser.

Maling og maleutstyr:
Lerret. De kan du spenne opp på blindrammer når du kommer hjem. Lerretsblokk i A3-format(1 blokk inneholder ca 10 ark) og/eller tykt papir. Passer for små oppgaver.

Akryl- eller oljefarger, i fargene: Minimum kadmium gul, kadmium rød, magenta(rød), ultramarin blå og titanhvitt. Du greier deg med disse fargene i første omgang, men vil du kjøpe flere, kan du i tillegg kjøpe cyan blå, brent umbra, brent sienna, turkis. Det er ok. å kjøpe studiefarger. 4 - 6 syntetiske pensler for akryl- eller oljemaling i ulike størrelser.