Malekurs i Andalucia med Ellen Eikenes april 2024



Kursarrangør: Ellen Eikenes
Sted: Hotel Finca el Cerrillo
          Utlandet, Spania
Kursadresse: Canillas de Albaida, 2975 Malaga, Andalucia (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 7 dager
Pris: 4.500
Neste kurs: 20.04.2024 | Vis alle kursdatoer

Malekurs i Andalucia i Spania 20. - 27. april 2024 for nybegynnere og viderekomne med Ellen Eikenes. Vi vil gå gjennom teori og praktiske oppgaver innenfor komposisjon. Grunnet sykdom én ledig plass på malekurset og én ledig plass for turgåer.

Litt om malekursene:
Og jeg vil prøve å gi deg noen retningslinjer og "redskap" på hvordan du kan få til ulike komposisjoner og ulike uttrykk. Vi vil arbeide spesielt med kontraster, balanse, bevegelse og helhet i komposisjonen. Og mht. teknikk; enten du bruker akryl, olje eller akvarellmaling, handler det om å få til en komposisjon som kan bli til et bra maleri. Det blir felles og individuell veiledning. Kursdeltakerne vil ha ulike behov for undervisning, og jeg vil prøve å gi dere det ut fra deres ulike ståsteder. Men det primære målet med kurset er selvfølgelig at du skal ta i bruk dine skapende evner og male fritt, trives og glede deg sammen med likesinnede. Så vil jeg prøve å hjelpe deg litt på vei, slik at gleden over å skape kan bli enda større.

Sted:
I Andalucia, ca. 5 mil nordøst for Malaga i Sør-Spania, ca. 6 - 700 m.o.h. i nærheten av de 3 pittoreske landsbyene Canillas de Albaida, Archez og Competa finner du hotellet Finca el Cerrillo, som ligger ved foten av fjellområdet Sierra Almijara og Sierra Tejeda, blant palmer, oliventrær og vinbusker i et åpent landskap med et herlig utsyn. Du finner stedet på: www.hotelfinca.com.

Boforhold:
Hotel Finca el Cerrillo er en sjarmerende, restaurert olivengård fra 1805 hvor det ble drevet olivenmølle fram til 1960. Hotellet har hyggelige oppholdssteder både inne og ute. Her kan du arbeide med kunsten i skyggen under det store treet eller på det lyse, innbydende atelieret. Her kan du lese, ta deg en svømmetur i bassenget, slappe av og nyte stedets atmosfære.

Hotellet har 14 doble rom m. aircondition og bad. Det blir servert deilig frokost med frisk frukt. Lunsj og middag inntas enten på Finca´n, eller i en av landsbyene. Hotellet holder høy standard hva gjelder både komfort og mat. Har du spesielle ”matbehov”, så strekker vertskapet seg langt for å tilfredsstille deg. Hotellets hjemmeside: www.hotelfinca.com

Utstyr for maling:
Angående utstyr for maling kommer jeg til å sende et spesifisert brev om det nærmere kurstid. Men jeg kan nevne nå at du trenger å ta med deg skisseblokk og blyant + noen fargeblyanter, noen malingstuber, pensler og lerret. Det finnes staffelier og maleplater på hotellet som vi kan tape opp lerret og papir på. For det meste vil vi bruke området rundt Finca el Cerrillo til å male. Her er motiver hvor du enn snur deg.

Enten du vil male oliventrær, appelsintrær eller kaktus, deler av huset, en vakker dør eller utsikten utover dalen, så skal jeg prøve å hjelpe deg i gang. Vi vil også gjøre noen skisser i småbyene. Der får vi med oss spanske detaljer og opplever litt av landsbymiljøet. Jeg håper at du vil få en uke som du kan bringe videre i livet full av farger, "spanske" former og varme.

Priser:
NOK kr 4.500,- pr. person som dekker malekurset, turer i området, vinsmaking, én lunsj ++.
€ 875 (pr. pers. i dobbeltrom), € 1025 (enkeltrom) som dekker kost/losji og vin til middag. Bestilles på Hotel Finca el Cerrillo.

Kurslærer:
Ellen Eikenes, f. 1949. Yrkesaktiv billedkunstner. Utdannet ved Mølla Kunstskole 1995 - 97 og Oslo Tegne og maleskole 1997 - 98. Tidligere førskolelærer m 1.avd. spes. ped. Malekurs i Norge siden 2000 og Spania 2003 - 2020.

Gåturer:
Mens malerne lager kunstverk har Birger stor glede av å ta med turgåerne på spennende turer i fjellområdene i nærheten.

Reise:
Fly tur/retur Oslo-Malaga som du bestiller selv. Du får beskjed om en anbefalt flight til Malaga. Da kan flere ankomme samtidig og transportprisen blir lavere.

Målgruppe for kurset:
Glade mennesker fra 20 - 80 år som ønsker å bli med på malekurs i Spania.

Nivå:
• Passer for nybegynnere og viderekomne

Uttalelse fra fornøyd kursdeltaker:
Takk for en alle tiders opplevelse i Andalucia. Hyggelige mennesker, fint malekurs (du er en veldig god lærer) og en fantastisk Finca som vi bodde på. Veldig bra opplevelse som frister til gjentagelse og anbefales til andre.
- Mange hilsener fra Ragnhild, vi sees! (mai 2015)

Vis flere tilsvarende kurs: