Malekurs for grupper, kunstklubber ol.Kursarrangør: Ingrid Sagøy
Sted: Venezia
          Utlandet, Italia
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Varighet: 1 uke
Pris: 5000

Vakre Venezia, perlen som flyter i vannspeilet er en fantastisk by å besøke. Å male i stille lommer ved kanalene og som avslutning på kurset stiller vi ut på galleri og feirer oss selv. Vi besøker også verdens mest prestisjefylte Biennale for samtidskunst og arkitktur: Biennalen i Venezia.

Dette er kurset for dere som ønsker å bestemme avreisedato selv sammen med kursleder. Dere må minimum være 8 personer som drar sammen for å gjennomføre dette kurset.

Malekurset består av 4 maledager, derav 6 timer er malekurs med
en stor times matpause hver dag. Totalt 24 maletimer.
Lunsjen har vi sammen for de som ønsker det mens malekurset pågår,
og den tar vi på en hyggelig restaurant med uteservering.

Kurset begynner 2. dag av oppholdet kl 09:00 - 12:00 og 13:30 - 16:30
og avsluttes den 5.dagen.

Den sjette dagen besøker vi Biennalen! Verdens mest kjente kunstutstilling for samtidskunst. Dette skjer hovedsaklig på Giardini og Arsenale. Ellers finnes det mange utstillinger i selve bykjernen. Den syvende dagen har dere FRI :-)
1. og 8. dag er ankomst og avreisedager.

Malekurs
Jeg vil gi en induviduell opplæring alt etter hvor hver enkelt er i sin utvikling, nybegynner som dreven maler.Å male er kommunikasjon mennesker imellom. Det viktigste er å male med begeistring og kjenne på energien den skaper. Få tips om enkle teknikker, å male flortynne lag på lag, hvor vibrasjonen i lette pasteller gir styrke, kontra materie med tykke spatellag eller rike penselstrøk, tørre eller våte. Hver kvadratcentimeter skal være gjennomarbeidet. Dette skal vi jobbe med hver dag, og man kan etter hvert se at denne teknikken kan overføres om man maler landskap, bygninger eller mennesker.

Å leke med perspektivene...vrenge og snu på linjene...merke at bildet lever sitt eget liv... miste kontrollen over komposisjonen og stole på at resultatet kommer likevel...
Å lære å male i øyeblikket. Ikke vite hvor kosten går videre. Male intuitivt og la følelsene ta kontrollen uten å komponere bildet på forhånd. Uannsett om dere maler figurativt eller abstrakt, vil dette kurset gi dere en større sikkerhet om at dere maler “riktig” og at det ikke finnes feil. Kanskje får dere nye perspektiv og vinklinger mht maling og grenser. Finnes det egentlig grenser, og hvem setter de?
Det er mye spennende og videre utvikling som starter i en såkalt “feil”!
Lære å sette genistrøket, og å ta tyren ved hornene og avslutte bildet.

Utstilling på galleri
Vi stiller ut på et lite galleri i Venezia som avslutning av malekurset og feirer oss selv med prosecco og godt humør. Dette er en inspirerende og fin sak å ha på cv.

Byvandringer om kveldene
Vi legger opp til byvandring langs kanalene om kveldene – tapas og vinpauser – besøk av Peggy Guggenheim, Scuola San Rocco med Tintoretto. Konsert i ærverdige Teatro la Fenice for de som ønsker det. Dere betaler selv for utgifter på utfluktene, og det er frivillig å være med.

Dere er selv ansvarlig for dere selv mens turen pågår.
Prisen er inklusive malekurs, utstilling på galleri, byguiding 2 kvelder. Dobbeltrom koster 500 euro,- pr. person inklusive frokost og nett. Dere kan betale et tillegg for enkeltrom. Dere må betale et depositum for turen på forhånd. Dere får nærmere informasjon fra meg.
Vi ligger på det hyggelige og venetiansk pregede hoteller Ca´della Corte, Dorsoduro, 3560 - Corte Surian, 30123 Venezia, Italia.

Kursmateriell

• Ulike pensler og farger (acryl eller oljefarger).
”Kakepensler” 3,5 cm bred kjøpes hos Søstrene Grene.
Blandekopper eller pallett, tørkefiller(best m gamle laken) for de som maler m olje ordner instruktør med whitesprite, slik at det tørker hurtig.
• Bærbart staffeli - vi maler utendørs ved kanalen ved overnattingsstedet.
• Gode sko og solbriller som stenger sollyset godt ute - nødvendig for å se fargene på lerretet når vi maler ute.

Uttalelser

Lilly Stokke
"Jeg opplevde et meget inspirerende malekurs med en velutdannet,
dyktig kursleder, som med sitt vinnende vesen og glede, hadde evnen
til å gi oss troen på oss selv og vår egen skaperevne.
At hun i tillegg var vår lokale guide i vakre Venezia fra tidlig morgen
til sene kvelden, gjorde kurset og oppholdet til en "højdare" jeg sent vil glemme."

Sissel Hammer
“Ingrid Sagøy som kursleder: Uten tvil faglig dyktig, lydhør og gjør sitt beste for å finne gode, praktiske løsninger for kursdeltakerne. Hun er blid, og dette virker inn på stemninga i gruppa. Jeg har vært på kurs i Venezia og på Lokstallen, Stjørdal”.

Gerd Bjørgård
“Hvis du vil oppleve Venezia på "innsiden" så anbefales sterkt å dra på malekurs med Ingrid Sagøy! Jeg hadde en helt magisk opplevelse i 2008, der jeg samtidig med å få konstruktiv veiledning i å male, fikk oppleve nærkontakt med en helt spesiell by, - mektige byggverk, vandringer i smale gater, daglige turer på de utallige kanalene, god mat, drikke, og møte med nye mennesker som etterhvert ble venner.”

Dag Aas
Malekurs i Venezia i 2008 med kursholder Ingrid Sagøy som hadde studert og bodd i denne meget spesielle byen i mange år.
Dette var en flott opplevelse, bli kjent med "innsiden" av Venezia, besøke kunstutstillinger og male sammen med likesinnede. Ingrid er en dyktig kursinstruktør som virkelig inspirerte oss til å jobbe videre med kunst. Anbefaler virkelig alle å ta en tur til Venezia og male sammen med Ingrid Sagøy.

Helene Bjerkestrand
Jeg var på mitt første malekurs i Venezia med Ingrid Sagøy som malelærer. Hun var en inspirerende lærer, hun så våre særegenheter og oppmuntret oss til å utforske dem. Hun underviste oss individuelt og samlet. Hun utfordret oss, og jeg for min del, begynte på kunstfagskole etter avsluttet kurs. Hun var lokalkjent i Venezia , så vi fikk med oss mye av det lokale livet i byen. Visste hvor de beste stedene og hvor Venetianerne fikk den beste maten. Hun kan anbefales å gå på kurs hos.

Charlotte Moe
“Ingrid Sagøy er engasjerende og motiverende, flink til å videreutvikle hver enkel kursdeltager. God stemning og godt resultat!”.

Kristin Brevig
“Vi hadde en fantastisk uke i Venezia og Ingrid Sagøy er en utrolig inspirerende kunstner.
Satte pris på at vi fikk kjenne på pulsen av byen gjennom alle utfluktene, utstillingene og uteliv :) “.