Malekurs B - olje/akrylKursarrangør: Ekely Kunstskole
Sted: Ekely Kunstskole
          Oslo, Ullern
Kursadresse: Jarlsborgveien 18, 0377 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Tirsdager, kl 10:00 - 14:00
Varighet: 10 uker

Vi tilbyr malekurs B - olje/akrylmaling. Kurset gir en grundig innføring i maleriets problemstillinger og er både for nybegynnere og viderekomne. Du velger selv den teknikk du vil arbeide i f.eks olje eller akryl.

Kursinnhold:
Kurset gir en grundig innføring i maleriets problemstillinger og er både for nybegynnere og viderekomne. Her utvikler du din kreativitet, din kunstforståelse og kunstfaglige evner som gir deg mulighet til å fokusere på din egen kunstneriske prosess. Du velger selv den teknikk du vil arbeide i, f.eks. olje eller akryl.
Første kursdag bruker vi kun til tegneundervisning før vi fortsetter med maleriundervisning andre kursdag.
Det blir gjennomgang av elementær farge- og komposisjonslære, perspektiv, valør og materiallære. Eleven får en grundig, personlig veiledning ut i fra sitt ståsted og erfaring. Vi arbeider med stilleben, portrett, landskap og egne komposisjoner og fordyper oss i de ulike maleriske problemstillinger som oppstår underveis. Elevene får tett oppfølging av lærer og det blir billeddiskusjoner, billedanalyse, kunstnerpresentasjoner og korrektur av elevenes arbeider. Det gis råd og vink om videre utvikling ved kursets avslutning. På slutten av hver dag har vi gjennomgang av hva dere har lært. Dette kurs går over 10 ggr. á 4 timer/gang, sammenlagt 40 timer.

Billedkunstner Frithjof Hoel er lærer for Malekurs B og Malekurs D(kveldskurs). Han er utdannet ved Statens Kunstakademi under professor Inger Sitter, Knut Rose, Bjørn Carlsen og Irma Salo Jæger.. Han har en lang og solid undervisningserfaring. Hoel har undervist ved Kunsthøyskolen i Oslo KHIO, avdeling Kunstakademiet, Granum Kunstfagskole, Oslo Tegne- og Maleskole, Mølla Kunstskole og Ekely Kunstskole, samt en rekke andre kunstskoler. Han er innkjøpt av Nasjonalmuseet for Kunst, kommunale og private kunstsamlinger.

Målgruppe for kurset:
Kurset passer for alle nivåer og aldersgrupper.

Kursmateriell:
Ta med det du har av olje eller akrylfarger. Husk også tegneblokk A3, blyanter, tegnekull, pensler, palett (for oljemaleri, palettkopper, malemiddel, filler og glass med lokk). Ekely Kunstskole holder staffelier!

Vis flere tilsvarende kurs: