Male landskapsbilete, olje/akrylSted: Raulandsakademiet
          Telemark, Vinje
Kursadresse: 3864 Rauland
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 1 uke
Pris: 6.000

Dette er eit kurs i olje-/akrylmåleri der vi brukar landskapet som motiv. Vi tek for oss grunnleggande fargelære og komposisjon. Vi lagar skisser ute og arbeider vidare med måleriet inne eller ute.

Alle får individuell rettleiing og vi vil bruke døme frå kunsthistoria til å forklare dei ulike problema vi møter på. Ta med godt med klede slik at vi kan vere mykje ute. Kjersti Eliassen er aktiv biletkunstnar og har utdanning frå Statens Kunstakademi.

Mål: Å gi deltagerne innføring i fargelære og komposisjon gjennom å male landskap

Innhald/dagsplan: Mandag kveld:

Vi blir kjent med hverandre, kort om bakgrunn og erfaringer til både lærer og elever. Presentasjon av kurset og praktiske opplysninger. 1 time.

Tirsdag: Vi går gjennom grunnleggende prinsipper innen fargelære og komposisjon. Vi jobber med skisser og forarbeid til maleri. Vi lager skisser ute. Hvis det er oppholdsvær jobber vi ute, regner det tar vi med skissene inn og maler der. 8 timer med lærer.

Onsdag – fredag Vi starter som regel dagen med litt teori om fargelære og komposisjon. Gjennomgang og korrektur av skisser og arbeider. Vi tar opp felles problemer og ser på eksempler fra kunsthistorien. Resten av dagen jobber vi med egne arbeider ute eller inne.

Individuell korrektur. 8 timer med lærer. Jobb gjerne på egen hånd utover kvelden.

Lørdag ettermiddag/kveld: Lørdag ettermiddag lager vi utstilling og går rundt og ser på arbeidene til de andre kursene. Om kvelden er det avslutningsfest.

Søndag: Felleskorrektur av alle arbeidene, en viktig oppsummering av uka. Opprydding.

Målgruppe for kurset

Kurset passer for alle, om du har erfaring eller ei

Kursmateriell

Du MÅ ha:

Primærfarger: Ren gul: kadmium sitron. Ren rød: kadmiumrød, eventuelt også Alizarin crimson

Ren blå: kobolt blå og / eller ultramarineblå. Sort og hvit og minst et par jordfarger

Vis flere tilsvarende kurs: