Male- og tegnekurs Frankrike - Tegning og maling av vakre ansiktKursarrangør: Magny Tjelta
Sted: Vence
          Utlandet, Frankrike
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Varighet: 1 uke
Pris: Fra 9.700

Dette kurset tar deg fra grunnleggende til mer avanserte teknikker slik at du kan fortsette å øve på å tegne ansikter når du kommer hjem.

Du kommer til å lære hvordan du skal tegne forskjellige trekk ved å bruke de beste teknikkene. Jeg komme til å lære deg hemmelighetene for å få størrelsene og proposisjonene riktig slik at arbeidet ditt ser realistisk ut. Du kommer også til å lære hvordan du fanger personligheten til en person.

Du vill lære om skyggelegging, og farger for å legge dybde, volum, og gjøre det realistisk. Dette vil få arbeidet ditt til å “smelle” å bli levende. Vi kommer til å se på hvordan Henry Matisse tegnet og malte, hvordan han bruke farger, og studere hans tegninger.

Matisse har tegnet og malt mange kvinner. Vi kommer til å se på hvordan han utviklet sin stil gjennom årene, og lære et par av hans teknikker.


Har du Fridager tilgode?
Bli med oss på maletur og få en “vitamin-kunst” før vinteren.
For tredje år på rad blir det male- og tegnekurs i hjemmet til Henry Matisse, i hjerte av Sør-Frankrike.

Kurset varer syv netter og seks dager (fra lørdag til lørdag).
Det synes at denne fantastiske, gamle, franske villaen er gammel. Overnattingen er nøktern, og lite har endret seg siden Matisse bodde her. Villaen har 8 soverom, tre atelier, og en stor hage. Dette er perfekt for en kunstferie.

Det er både enkle rom, og dobbelt rom. Alle har komfortable senger med egen vask og dusj. Toalettene deles.

Frokostbuffé og lunsj er inkludert. Det er basert på ferske og sesongbaserte ingredienser fra Middelhavet. Har du mat allergier så tillrettelegger vi maten for deg.

Kurset er for 10 til 12 elever.


Hva kommer du til å lære?
Kunst er for alle og alle kan få det til. Du blir av meg møtt på ditt nivå og du kommer til å oppleve malergleden. Etter kurset har du lært noe av de mest grunnleggende prinsipper slik at du kan føle deg avslappet, motivert, og kreativ. Jeg ønsker at du skal lykkes og føle deg forbered på å male og tegne videre når du er kommet hjem. Det er god plass til å ha egne prosjekter og du velger selv om du vil delta på alt.

Det legges vekt på egen utvikling og på kvalitet, slik at du kan få den kunnskapen du trenger for å jobbe selvstendig. Etter undervisningen vil du vite mer om farger og komposisjon og akvarell teknikker. Du få også profesjonell anbefalinger og veiledning i materialer og kunstutstyr.

Jeg har satt opp to kurs for denne høsten. Disse kursene har forskjellig fokus.

Det første kurset er inspirert av naturen, villaen og omgivelsene rundt. Du lære hvordan du tegner og male hva du ser, hagen, utsikten, Middelhavet, blomstene, plantene, og trærne.

Som lærer ser jeg at de fleste elever er fasinert og ønsker å kunne tegne ansikter. Og dette er teamet for den andre kurse. Her kommer jeg til å bruke materiale fra mitt internettkurs «beautiful faces».

Disse kursene vil lære deg de viktigste teknikkene for hvordan man tegner og maler med akvarell. I begge kursene vil du kunne lære grunnleggende ting som sammensetning, form, og farge, som er relevant for kurset du velger. Du kommer til å få lære triksene på hva du må gjør for å få bildene levende og interessante.

Det er masse å lære om farge bare ved å se på andre kunstnere. Vi kommer til å se på hvordan Henri Matisse og mange andre kjente kunstnere. Kunstnere som Picasso Paul Signac, Claude Monet, Pierre-Auguste Renoir, Edvard Much, Pablo Picasso, og Paul Cézanne kom til den franske riviera for å male det vakre landskapet og lyset. Den Franske Rivera er også et sted hvor mange vakre portrett er malt.

På begge kursene får elevene et hefte som kan tas med hjem. I heftet står mange av tingene som vi går igjennom forklart i bilder og med tekst som: akvarell teknikker, fargeteori, hvordan tegne …… osv. og tips og triks. Når du kommer hjem kan du også logge deg inn på dette nettstedet og hente ned all på nytt. Her ligges også vidioer og kursmatriale fra tidligere kurs. Siden blir oppdatert etter hvert kurs.

Kurset vil også ta for seg:
- Det viktigste når du skal velge og blande farger
- Tips og triks for hvordan du er kreativ
- Hvordan du bruker en skissebok og reisedagbøker
- Det grunnleggende innen akvarell- og akrylmaling.


PRISER

Dobbeltrom
En dobbeltseng og en enkeltseng, for to personer som deler. To har utsikt over hagen og har havutsikt. Pris 9 700 NOK

Enkeltrom
En enkeltseng. Fransk dør til en hemmelig sidehage. Pris 11 500 kr

Enkeltrom
Enkeltseng. Utsikter over den hemmelige hagen. Pris 10 700 kr
Det er også muligheter å delta en halv uke

Halv uke -
Lørdag til Onsdag
21 til 25 september.

Onsdag til lørdag
25 September til 28 September.

Lørdag til onsdag
28 September til 2 Oktober.

Onsdag til lørdag
2 Oktober til 5 oktober.

Pris
Standard dobbelrom lørdag til onsdag kr 6300


Onsdag til lørdag = dobbelrom from kr 5400
enkeltrom kr 6000

Målgruppe for kurset

Overalt hvor du ser i Villaen er det en tegning og et maleri. Jeg forelsket meg i stedet.

Jeg kommer til å lære deg hvordan du tegner planter, blomster og trær, og hager. Vi kan male utsikten over landsbyens, kysten og havet i det fjerne .

Nye male- og tegneteknikker kan virke kompliserte og avskrekkende i begynnelse, men her vill du fort få malergleden, og du får ferdigheten og selvtilliten du trenger til å gå ut og male alt du vil, for så å ramme dette inn som verdens beste suvenir.

Du kommer til å lære om alt fra å male blomster til landskap, og du kommer til å få en god forståelse av grunnleggende teknikker.