Makeupartist - dagskole



Kursarrangør: Imageakademiet
Sted: Oslo, Sentrum
Oslo
Kursadresse: Christian Krohgs Gate 2, 0186 Oslo (kart)
Type:Studie / yrkesutdanning (60 studiepoeng)
Undervisningstid: Mandag - fredag kl 08:30 - 15:00
Varighet: 1 år
Pris: 148.000

Vi tilbyr Makeupartist-studiet over 1 år fulltid dagskole. En makeupartist jobber med all forskjønnende makeup. Dette kan være alt fra makeup for brud, foto, fashion show, reklamefilm, TV. Makeupartisten jobber i tillegg med å skape illusjoner, som skadesminke, teatersminke, kroppsmaling etc.

Kursinnhold:
Gjennom studiet lærer du sminkehåndverket fra grunnen av. Du lærer også å jobbe med sminke innenfor en kreativ og kunstnerisk ramme. Studiet er praktisk rettet og det er en rekke praktiske prøver, oppgaver og oppdrag.

1. semester:
Den første skoledagen inneholder en del administrative oppgaver som gjennomgang av studiereglementet, fotografering for studiebevis osv. Men allerede fra dag to er du i gang med undervisningen. I løpet av den andre uken får du også utdelt sminkekoffert og kompendium.

Da er du klar for faget Skjønnsminke. Dette er et stort fag med mye repetisjon der du lærer alt det grunnleggende ved sminkehåndverket. I faget Stilhistorie lærer du med utgangspunkt i 1900-tallet å se hvordan ytre faktorer påvirker trendene, herunder sminke og styling. Du lærer også å sminke i tråd med trender fra 1920-tallet frem til og med 1990-tallet.

Deretter vil du bli satt inn i de spesialiserte sminketeknikkene for brud og foto, og få din kreative side utfordret i faget Fashion make-up. Innimellom dette lærer du å sette sammen hele komposisjoner i fagene Styling og Hårstyling, og du lærer å jobbe med fotograf og behandle bilder i faget IT/ foto. I Airbrush lærer du sminke for den nye
HD-eraen.

Her går det også med en del tid til hovedoppgaven.

Du vil bli testet i flere av emnene ved en fagavsluttende prøve og vil i tillegg jobbe med to hovedoppgaver gjennom semester som du vil bli vurdert på.

2. semester:
I det første semestret lærte du å forskjønne mennesker; i dette andre semestret lærer du å skape illusjoner. I faget Spesialeffekter vil du lære om materialene, teknikkene og utrykkene innen sfx., i Kroppsmaling vil du lære å male med kroppen som lerret, og i faget Teater lærer du å skape utrykk for scenen. I Film/TV II bygger du så videre på film-undervisningen fra første semester og lærer å skape og videreutvikle karakterer. I Rettsmedisin vil du dessuten lære om menneskelige skader og død for oppdrag innen sfx.

På denne tiden setter klassen i fellesskap opp en utstilling i samarbeid med eksterne fotografer. Du vil her jobbe i gruppe frem mot en utstilling som skal vises for et eksternt publikum. Etter dette følger fagene Film/ TV og Airbrush.

I siste halvdel av studiet er det en praksis-periode på tre uker, hvor du vil være utplassert én uke i en bedrift og jobbe to uker med et filmprosjekt. De siste årene har filmprosjektet vært en skrekkfilm, med studentene i en rekke produksjonsroller.

Mot slutten av semesteret gis en innføring i hvordan du kan jobbe frilans med faget Forretningsmessig atferd. De siste to ukene av studiet går i hovedsak med til eksamen og eksamensforberedelser. Kvelden etter siste eksamen er det avslutningsfest, og dagen etter er det utdeling av diplom og vitnemål.

Generell informasjon:
Studiet er gjennomgående krevende, med den siste halvdelen av hvert semester som de mest hektiske. Dette kan det være greit å ta høyde for når du planlegger aktiviteter utenfor skolen, som for eksempel jobbing.

Skoledagen er ofte bygd opp på den måten at faglærer først demonstrerer teknikker og viser hvordan han eller hun skaper uttrykk innenfor det aktuelle fagområdet, før du øver på det samme med oppfølging av faglærer og assistentlærer. Studiet er gjennomgående praktisk og kreativt rettet, og i mange av timene jobber du selvstendig frem mot en innlevering eller en annen type oppgave som blir evaluert av faglærer. Du kan gjerne ha med egne ”modeller” til dette, men det er ellers vanlig av man i timene øver på hverandre. Til prøvene bør du ha egne modeller, og til eksamen må du bruke eksterne modeller.

Lunsj er fra 11:30 til 12:00. Skolen har kjøkken. Det er ellers jevnlige admin-timer hvor skolen og studentene utveksler informasjon og tar opp ting til diskusjon.

Målgruppe for kurset:
For deg som vil jobbe profesjonelt med make-up innen skjønnhetsindustrien, magasiner, reklame, motevisninger, film, TV og teaterbransjen.

Opptakskrav:
Bestått vgs. innen estetiske fag (= formell kompetanse) eller annen tilsvarende bakgrunn (= realkompetanse). Ta kontakt for mer informasjon.

Kursmateriell:
Kursavgiften inkluderer det meste av utstyret du trenger til studiet. Som ditt personlige utstyr får du utdelt en profesjonell sminkekoffert. Denne inneholder sminke, pensler og mye annet materiell (koffert med utstyr har alene en verdi på 8 - 10.000 kroner). Det meste av annet nødvendig materiell vil du få tildelt fortløpende under studietiden.

Pensumlitteraturen er også inkludert i studieavgiften, og består ved siden av skolens egen fagbok i sminke av en rekke kompendier. I tillegg har skolen en samling faglitteratur som du kan låne med deg.

Eksamen/sertifisering:
Ved bestått studie går du ut som sertifisert makeupartist

Betaling:
• Registreringsavgift ved bekreftelse av skoleplass – 3.000 kr
• 1 uke etter skolestart – 50.000 kr
• 15. november – 15.000 kr
• 15. januar – 50.000 kr
• 15. mars – 15.000 kr
• 15. mai – 15.000 kr
Denne betalingsplanen er tilpasset utbetalingene fra Lånekassen. Ta kontakt hvis du ønsker en annen betalingsplan.

Lånekassegodkjent: Ja