Makeup artist



Kursarrangør: Frisørinstituttet AS
Sted: Rogaland, Sandnes
Rogaland
Kursadresse: Vågsgata 33, 4306 Sandnes (kart)
Type:Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Kurset har oppstart på høsten i august måned
Varighet: 10 helger
Pris: 38.000

Vi tilbyr makeup artistkurs. Makeup artist/Stylist kurset hos oss gir vi deg det du trenger for å starte en karrière innen makeup og stylist faget. Etter endt kurs vil du ha nok kompetanse til å påta deg oppdrag.

Innhold:
Kurs som går over 10 helger, og gir deg en grunnutdannelse innen makeup/stylist faget. Etter endt kurs vil du ha nok kompetanse til å påta deg oppdrag innen områdene makeup artist og stylist. Noe av det du vil lære er å legge profesjonell makeup for foto, film, reklame og show. Samt kunnskaper om stil og form, klær, hår og mote. Kurset avslutter med praktisk eksamen.

Dagene er delt opp i en teoretisk og praktisk del:
Materiallære:
Grunnleggende Produktkunnskap. Hva er «må ha» produktene/utstyr for makeup artister, og kunnskap om innholdet i makeupkassen som følger studiet.

Hudpleie & hygiene:
Kunnskap om de ulike hudtyper og hudtilstander, og hvordan ta hensyn til ulike tilstander. Hygiene er gjennomgående på kurset. Hvordan og når skal en desinfisere og rengjøre. Hva er meningen med godt renhold. Kunnskap om hva man som makeup artist kan gjøre for å danne et godt grunnlag før makeup.

Lys & skygge:
Kunnskap om ulike ansiktsformer og hvordan lys og skygge kan skulpturere/forme ansiktet på ulike måter. Hvordan gjør en god «Contouring»

Bransjekunnskap:
Gjennomgang av ulike driftsformer, og hva som skal til for å jobbe som makeup artist og stylist. Tips til hvordan man skal markedsføre seg og bygge nettverk.

Fargelære:
Her vil du få forståelse for fargens oppbygging, og hvordan en bruker farger i kombinasjon innen makeup og stil og form. Noe du vil få brukt for både som makeupartist og stylist. Kunnskap om fargepsykologi. Hvordan gjennomføre en fargeanalyse. Gjennomgående i all makeup er fargeforståelse/fargevalg.

Dagmakeup:
Hvordan en skaper en naturlig makeup, «no-makeup-makeup», kundeveiledning er gjennomgående.

Kveldsmakeup/ «partymakeup»:
Fremgangsmåte, produktkunnskap, konturering/lys- skygge, triks og tips.

Lady makeup:
Makeup for kvinner 40+, hudpleie, lys/skygge/contouring.

Makeup for menn:
Teknikker, fargevalg og makeup for foto/film. Spennende felt å jobbe innen som makeup artist.

Brude makeup:
Kunnskap om brudestyling/brudemakeup, fargevalg, holdbarhet.

Makeup for mørkhudet
Fargekunnskap og ulike teknikker.

Stilhistorie:
Motens historie og historiens påvirkning av dagens trender, fra 1600-tallet til i dag. Temaer er innen makeup, klær og hår. Denne kunnskapen er alfa omega for en makeup artist som skal jobbe med ulike oppdrag.

Catwalk/kreativ makeup:
En helg er satt av i kreativitetens tegn, fashion- makeup for catwalk. Denne helgen skal dere virkelig få kose dere og «dra» det så langt dere ønsker innen det å være kreativ.

HD makeup:
High Definition, makeup for TV/Film, teori og praktiske oppgaver med kamera/ tv-skjerm. Visste du at det er laget egen makeup for TV, foto og film produksjon?

Hårstyling:
Kunnskap om enkel hårstyling, oppsett, fletteteknikker, produktlære og bruk av varmeverktøy. Enkle tips og triks til makeup artistens hverdag.

Stil/form og farge:
Å ha kunnskap om stil typer, anatomi, fargeanalyse, mote, trender og figurforståelse er en stor del av en stylist hverdag. Du vil få et godt innblikk i de ulike temaene.

Hva kreves for å komme inn?
Det er ikke krav om forkunnskaper til kurset. Påmeldinger blir behandlet fortløpende.

Studieavgift inkluderer:
• kompendium og en koffert med makeup materiell.
Kurset er ikke godkjent i lånekassen.

Nyttig å vite:
Kurset inneholder en kombinasjon av forelesning og mye praktisk arbeid. Passer for den som allerede er utdannet frisør eller hudpleier. Har en drøm om å jobbe innen media, mote og fashion. Ikke minst om du har over gjennomsnittet interesse for makeup. Eleven selv er ansvarlig for å skaffe modell til praksisdelen